You are here

Εκτός ΧΑΚ η Ocean

18/02/2013 16:25
Την έξοδο της εταιρείας Ocean Tankers από το ΧΑΚ ανακοίνωσε σήμερα το χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου αποφάσισε και με την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να διαγράψει τις κινητές αξίες της εταιρείας Ocean Tankers από το Χρηματιστήριο ενόψει του γεγονότος ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της έτσι ώστε να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο έχει κρίνει ότι δεν τηρούνται τα αναγκαία προς προστασία των επενδυτών εχέγγυα εφόσον η εταιρεία αδυνατεί να προχωρήσει με την υποβολή οικονομικών καταστάσεων της προς το ΧΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση της υποχρέωσης προς έκδοση και υποβολή των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για το 2011 και της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης για 30/6/2012.

Η διαπραγμάτευση των αξιών της εταιρείας θα ανασταλεί, από τη 1 Μαρτίου 2013 μέχρι την 6η Μαρτίου 2013 (συμπεριλαμβανομένης), μέχρι την εκκαθάριση όλων των συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι η διαγραφή των αξιών της εταιρείας από το σύστημα διαπραγμάτευσης ΟΑΣΗΣ του Χρηματιστηρίου θα ισχύει από τις 7 Μαρτίου 2013.