You are here

Elma: Στο Ανώτατο για εξαγορά Liberty

07/02/2011 10:19
Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγει η εταιρεία Elma Holdings αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να απαγορεύσει τη δημοσίευση του εγγράφου της δημόσιας πρότασης για εξαγορά της Liberty Life.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο μετά και την εξασφάλιση νομικής γνωμάτευσης για το θέμα, έχει τη γνώμη ότι η Επιτροπή εσφαλμένα έλαβε την εν λόγω απόφαση και ως εκ τούτου αποφάσισε όπως προβεί σε άμεση προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για την ακύρωση της.

Σύμφωνα με την ΕΚ, το έγγραφο Δημόσιας Πρότασης δεν ικανοποιεί τις γενικές αρχές της δημόσιας πρότασης και συγκεκριμένα τις πρόνοιες του άρθρου 5(α) του Νόμου καθότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι οι κάτοχοι των τίτλων της υπό εξαγορά εταιρείας προστατεύονται. Η Επιτροπή κατά την εξέταση του εγγράφου, δεν είχε ικανοποιηθεί ότι πληρείται η γενική αρχή του άρθρου 5(α) του Νόμου αφού, από τα γεγονότα ενώπιον της, τα οποία διερευνώνται, εγείρονται ερωτηματικά κατά πόσον ο Προτείνων έχει ήδη αποκτήσει τον έλεγχο της Liberty Life.

Η οριστική απόφαση της Elma για διενέργεια δημόσιας πρότασης εξαγοράς μέχρι και του 100% της Liberty Life, ανακοινώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2010.

Η προτεινόμενη αντιπαροχή είναι 4 μετοχές της Elma για κάθε 3 μετοχές της Liberty. Η αντιπαροχή αυτή βασίζεται τόσο στη μέση χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών των δύο εταιρειών κατά τις τελευταίες 25 μέρες και στην καθαρή εσωτερική αξία εκάστης των δύο μετοχών.

Γ.Χ.