You are here

Ermes: Πώληση «αεροδρομίων» έναντι €56 εκ.

30/05/2014 11:18
H Ermes Department Stores Plc συμφώνησε χθες να διαθέσει στον Όμιλο της Aer Rianta International, που ανήκει στο Dublin Airport Authority της Ιρλανδίας, αντί του ποσού των €55,7 εκ., τις μετοχές που διαθέτει (ήτοι 50% του κεφαλαίου) στη CTC-ARI (Holdings) Ltd, ιδιοκτήτρια της CTC-ARI (Airports) Ltd.

H CTC-Ari λειτουργεί τα εμπορικά καταστήματα στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, δυνάμει συμφωνίας με τη Hermes Airports Ltd, μέχρι το Μάιο του 2031.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται σε εγκρίσεις, όπως αυτή της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, οι οποίες αναμένεται να εξασφαλιστούν τις προσεχείς λίγες βδομάδες.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν με την εξασφάλιση των σχετικών αδειών που θα οριστικοποιούν τη συμφωνία.

Η επένδυση αυτή κρίθηκε ότι έχει ωριμάσει και διατίθεται με σημαντική κερδοφορία για την Ermes. Πληροφορούνται οι μέτοχοι και γενικότερα το επενδυτικό κοινό ότι ως αποτέλεσμα της συναλλαγής αυτής, η εταιρεία θα παρουσιάσει το 2014 σημαντική κερδοφορία και κατ’ επέκταση και η μητρική της εταιρεία Cyprus Trading Corporation Plc.

Η αγοράστρια εταιρεία, η οποία τώρα είναι συνδιαχειρίστρια των εμπορικών δραστηριοτήτων στα αεροδρόμια με την Ermes Department Stores Plc, επέμενε και ήταν όρος της συμφωνίας όπως ο κ. Νίκος Κ. Σιακόλας, μέσω της Ermes Department Stores Plc, εξακολουθήσει να ενδιαφέρεται και να παρευρίσκεται στις συνεδρίες του διοικητικού συμβουλίου της CTC – ARI (Airports) Ltd, ως Ισόβιος Επίτιμος πρόεδρος, και να ενεργεί σαν πρέσβης της εταιρείας σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για διάφορα θέματα που την αφορούν.

«Ο Όμιλος Σιακόλα, όπως ενήργησε και στο παρελθόν με τη διάθεση ώριμων επενδύσεων που απέφεραν σημαντική κερδοφορία, και στην προκειμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσει το προϊόν της συναλλαγής αυτής για ενίσχυση των οικονομικών του αναγκών και των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, με τη δημιουργία νέων έργων εντός του έτους, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία του, θα προσφέρουν πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου», τονίζεται.

Ο Όμιλος Σιακόλα, μέσω της δημόσιας εταιρείας Cyprus Trading Corporation Plc, συνεχίζει και παραμένει ως ο μεγαλύτερος κύπριος μέτοχος στη Hermes Airports Ltd, που διαχειρίζεται τα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου, Λάρνακας και Πάφου, μέχρι το Μάιο του 2031. Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Cyprus Trading Corporation Plc Νίκος Κ. Σιακόλας θα συνεχίσει να είναι Ισόβιος Επίτιμος πρόεδρος στη Hermes Airports Ltd.