You are here

€20 εκ. για ανακαίνιση Le Meridien

20/11/2013 10:01
Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά €20 εκ. προχωρεί η θυγατρική της CCC, L’Union Nationale με το προϊόν της έκδοσης να χρησιμοποιείται για την ανακαίνιση του Le Meridien Limassol Spa & Resort.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η θυγατρική της CCC, CCC Tourist Enterprises έχει έλθει σε συμφωνία με την εταιρεία Emerald Coast Properties Ltd και την θυγατρική της εταιρεία, L’Union Nationale (Tourism and Sea Resorts) Ltd, με βάση την οποία η CCCT, θα εκδώσει, κατόπιν σχετικής αύξησης κεφαλαίου, 20 εκ. μετοχές νέας τάξης ονομαστικής αξίας €1 έκαστη προς όφελος του επενδυτή, με ταυτόχρονη αποποίηση των δικαιωμάτων προτίμησης της εταιρείας CCC Tourist Enterprises.

Με την έκδοση των νέων μετοχών, η εταιρεία CCC Tourist Enterprises και ο επενδυτής θα έχουν από 50% ποσοστό στην L’Union Nationale (Tourism and Sea Resorts) Ltd. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία υπόκειται στην διακρίβωση από την μελέτη δέουσας επιμέλειας, «due diligence report», συγκεκριμένων επιχειρηματικών δεδομένων και παραδοχών, θα γίνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014, με την έκδοση των νέων μετοχών προς όφελος του επενδυτή και ταυτόχρονη πληρωμή του αντίτιμου (€20 εκ.) στην L’Union Nationale (Tourism and Sea
Resorts) Ltd.

Το προϊόν της έκδοσης θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην ανακαίνιση του Le Meridien Limassol Spa & Resort και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης. Το ΔΣ της εταιρείας θεωρεί ότι με τα σημερινά δεδομένα η συμφωνία αυτή κρίνεται ως σημαντική επιτυχία, αφού χωρίς να επιβαρύνεται ο δανεισμός δίνεται η ευκαιρία για την περαιτέρω αναβάθμιση της ξενοδοχειακής μονάδας ούτως ώστε αυτή να καταστεί άκρως ανταγωνιστική σε όλη την ευρύτερη περιοχή, διανοίγοντας σημαντικές προοπτικές για την ουσιαστική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της προς όφελος των μετόχων της εταιρείας. Επίσης, εξίσου σημαντικός παράγοντας, υπό το πρίσμα των άνευ προηγουμένου δυσκολιών που αντιμετωπίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι και η ενίσχυση της ρευστότητας της μονάδας μέσα από τη συμφωνία.

Όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας CCC Tourist Enterprises, αυτή αναμένεται να είναι αρνητική λόγω απομείωσης της λογιστικής αξίας των καθαρών περιουσιακών στοιχείων, αφού η προηγούμενη περίοδος αναφοράς δεν είχε λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα που προκάλεσαν οι αποφάσεις του Eurogroup και η εντεινόμενη οικονομική κρίση στην Κύπρο. Ακριβής υπολογισμός των ζημιών που θα προκύψουν θα γίνει με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οπότε και η εταιρεία θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση.

Αποτελέσματα

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της CCC, από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, οι ζημιές του Συγκροτήματος παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θυγατρική της εταιρείας C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd παρουσίασε ζημιές κατά την περίοδο αναφοράς σε σχέση με κέρδη κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Το συγκρότημα για ολόκληρο το έτος, από 1η Ιανουάριου μέχρι σήμερα, παρουσιάζει αυξημένες ζημιές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Η προκαταρκτική εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι οι καταθέσεις που κατείχε
το Συγκρότημα στην Τράπεζα Κύπρου έχουν υποστεί απομείωση ύψους περίπου €127,6 χιλ.

Όσον αφορά τη K+G Complex, παρουσιάζει κέρδη σε σχέση με ζημιές κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία για την περίοδο αναφοράς παρουσιάζει αύξηση κύκλου εργασιών σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Παρόλο το γεγονός ότι για την περίοδο αναφοράς το Συγκρότημα παρουσιάζει κέρδος, για ολόκληρο το έτος, από 1η Ιανουάριου μέχρι σήμερα, παρουσιάζει αυξημένες ζημιές.

Η προκαταρκτική εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι οι καταθέσεις που κατείχε η εταιρεία στην Τράπεζα Κύπρου έχουν υποστεί απομείωση ύψους περίπου €688,2 χιλ.

Η CCCT ανακοίνωσε ότι από 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, το Συγκροτήματα παρουσιάζει ζημιές σε σχέση με κέρδη κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Αυτό οφείλεται στον σημαντικά μειωμένο κύκλο εργασιών του Συγκροτήματος, λόγο σημαντικής μείωσης των κρατήσεων που παρατηρήθηκε μετά την απόφαση του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013. Το Συγκρότημα για ολόκληρο το έτος, από 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, παρουσιάζει αυξημένες ζημιές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Το διοικητικό συμβούλιο και η διεύθυνση του Συγκροτήματος των δύο εταιρειών εκτιμούν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό περιβάλλον της Κύπρου και τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τις αποφάσεις του Eurogroup στις 25 Μαρτίου 2013 καθώς επίσης και τη διεθνή οικονομική κατάσταση, τα αναμενόμενα κατά το τρέχον έτος αποτελέσματα δυνατό να παρουσιάσουν διακυμάνσεις, οι οποίες λόγω των αβεβαιοτήτων που
επικρατούν στις αγορές είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Γ.Χ.