You are here

€2,9 εκ. για TLA από Φ. Κουλέρμο

08/08/2011 11:11
Premium 42,9% προσφέρει ο Φρίξος Ν. Κουλέρμος για την εξαγορά μέχρι και του 100% της εταιρείας Telia Aqua Marine (TLA), στην οποία είναι ήδη μεγαλομέτοχος.

Σήμερα ο κ. Κουλέρμος ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση για διατύπωση ολικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση μέχρι και του 100% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Telia Aqua Marine Public Ltd σε μετρητά στην οποία κατέχει τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η προτεινόμενη αντιπαροχή που θα προσφερθεί για κάθε μία μετοχή της υπό εξαγορά εταιρείας ανέρχεται στα €0,40 σε μετρητά η οποία θα καταβληθεί σε μετρητά στους δικαιούχους που θα αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση.

Η τιμή αντιπροσωπεύει premium 42,9% από την τιμή κλεισίματος της εταιρείας την Παρασκευή και αντιστοιχεί με αποτίμηση της εταιρείας στα €9 εκ. περίπου.

Το ΧΑΚ αποφάσισε την αναστολή των τίτλων της εταιρείας για δύο ώρες λόγω της δημόσιας πρότασης.

Ο Προτείνων έχει ήδη προνοήσει για την καταβολή του χρηματικού τιμήματος που αφορά τη Δημόσια Πρόταση με όλες τις σχετικές διευθετήσεις από τραπεζικό οργανισμό.

Κατά την παρούσα, το συνολικό εκδομένο κεφάλαιο της υπό εξαγορά εταιρείας ανέρχεται στις 22.727.000 μετοχές ονομαστικής αξίας €0,34 έκαστη.

Ο προτείνων κατέχει ήδη άμεσα το 50,82% στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της TLA. Tα πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση με τον Προτείνων, οι θυγατέρες του, κυρίες Ειρήνη Λάρκου και Έλλη Κουλέρμου Χάσικου, κατέχουν 8,47% η κάθε μια στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της υπό εξαγοράς Εταιρείας.

Ως εκ τούτου, ο Προτείνων μαζί με τα πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση με αυτόν κατέχουν το 67,76%.

Για το υπόλοιπο, υπολογίζεται ότι ο κ. Κουλέρμος θα καταβάλει €2,9 εκ.

Με βάση τα ποσοστά που κατέχει ο προτείνων στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό εξαγορά εταιρείας κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης, η Δημόσια Πρόταση θεωρείται ήδη επιτυχής με βάση το Άρθρο 10(1) του Νόμου και δεν υπάρχει ελάχιστο ποσοστό που πρέπει να αποκτηθεί για να θεωρηθεί η Δημόσια Πρόταση ως επιτυχής. Η μόνη αίρεση υπό την οποία τελεί η Δημόσια Πρόταση είναι η έγκριση του Εγγράφου της Δημόσιας Πρότασης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου το οποίο θα υποβληθεί στην Επιτροπή εντός δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών από την παρούσα ανακοίνωση.

Οι κυρίες Ειρήνη Λάρκου και Έλλη Κουλέρμου Χάσικου (θυγατέρες του Προτείνων) έχουν ήδη αμετάκλητα δεσμευτεί για την παραχώρηση των μετοχών τους που κατέχουν στην Υπό Εξαγορά Εταιρεία, στο σύνολο 16,94%, ήτοι 3.850.000 μετοχές (από 1.925.000 μετοχές η κάθε μια).

Η Telia Aqua Marine Ltd δραστηριοποιείται στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας και εκτρέφει ψάρια για εμπορικούς σκοπούς. Το 2010, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στις €528,1 χιλ. έναντι κερδών €648,6 χιλ. το 2009.

Γ.Χ.