You are here

FRH: Μειώνεται το πρόβλημα ρευστότητας

06/08/2010 10:12
Κέρδη σημείωσε για το εξάμηνο του 2010 η εταιρεία Ρένος Χατζιωάννου Φαρμ έναντι ζημιών πέρσι με το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία να μειώνεται σε σχέση με πέρσι. Η εταιρεία σημείωσε κέρδη €81,2 χιλ. για το εξάμηνο του 2010, έναντι ζημιών €241,4 χιλ. πέρσι λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στις €818,8 χιλ. έναντι €526,9 χιλ. το εξάμηνο του 2009.

Τα έξοδα διοίκησης μειώθηκαν στις €28,9 χιλ. από €47,5 χιλ., ενώ τα έξοδα πωλήσεων και διανομής στις €11,6 χιλ. από €27,1 χιλ.

Όπως σημειώνεται, η εταιρεία αναμένει ακόμα υλοποίηση προηγούμενων συμφωνιών με τράπεζες που θα βελτιώσουν την ρευστότητα της.

Επί του παρόντος, αναφέρεται η εταιρεία αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας αλλά σε λιγότερο βαθμό από ότι στην περσινή περίοδο.

Στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της FRH που αφορά την περίοδο μέχρι τις 5 Αυγούστου, αναφέρεται ότι η εταιρεία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πώληση κτημάτων της που δεν χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της. Κάποια κτήματα έχει συμφωνηθεί να πωληθούν για βελτίωση της ρευστότητας. Επίσης, αναμένεται ότι η αλλαγή των ζωνών θα ωφελέσει συγκεκριμένα κτήματα της εταιρείας, εν τούτοις δεν υπάρχουν ακόμα εξελίξεις. Αναφέρεται ακόμη ότι με βάση συμφωνίες με τράπεζες, η εταιρεία δικαιούται επιστροφή τόκων και εξόδων και εκτιμάται ότι με την αναγνώριση των συμφωνιών αυτών τα οικονομικά αποτελέσματα θα παρουσιάσουν σημαντικά κέρδη. Αντίθετα, τονίζεται, πιθανή πτώση στην αξία των ακινήτων σαν αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Όσον αφορά την κατάσταση στην αγορά κοτόπουλων, αναφέρεται ότι παραμένει κακή και υπάρχει αβεβαιότητα για το πότε θα υπάρξει βελτίωση ώστε η εταιρεία να δραστηριοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

Για βελτίωση της ρευστότητας της, η εταιρεία με απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προχωρεί με έκδοση πενταετών μετατρέψιμων ομολόγων ύψους €2,2 εκ. με επιτόκιο 7%

Γ.Χ.