You are here

FWW: Μείωση κερδών και προσδοκίες 2010

25/02/2010 17:37
Μειωμένα κέρδη ανακοίνωσε για το 2009 η Woolworth.

Όπως ανακοινώθηκε, τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της Woolworth μειώθηκαν στα €18,9 εκ. από €32,3 εκ. το 2008. Κέρδος ύψους περίπου €13,3 εκ. ευρώ προέκυψε από την πώληση της συμμετοχής κατά 20% στη συνδεδεμένη εταιρεία CTC-ARI Airports Limited, την 1 Ιανουαρίου 2009, στην Ermes Department Stores Plc. Τα αποτελέσματα του έτους δεν περιλαμβάνουν οποιαδήποτε κέρδη δίκαιης αξίας από επενδύσεις σε ακίνητα. Την αντίστοιχη περίοδο του 2008, τα κέρδη δίκαιης αξίας από επενδύσεις σε ακίνητα ανήλθαν σε €36 εκ. ευρώ, πριν την αφαίρεση πρόνοιας για αναβαλλόμενη φορολογία, κυρίως λόγω της επανεκτίμησης του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα, που είχε ολοκληρωθεί.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα του Συγκροτήματος παρουσίασαν σημαντική μείωση κυρίως λόγω μείωσης των διατραπεζικών επιτοκίων του ευρώ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι τα εισοδήματα του Συγκροτήματος αναμένεται να είναι αυξημένα το 2010, λόγω αύξησης των δικαιωμάτων χρήσης χώρων ορισμένων κτηρίων, καθώς και της παραχώρησης επιπλέον χώρων στο Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα. Τα κέρδη του Συγκροτήματος από συνήθεις δραστηριότητες για το 2010 αναμένεται να είναι αυξημένα, ενώ τα συνολικά καθαρά κέρδη για το έτος αναμένεται να είναι μειωμένα, καθότι το 2009 υπήρχε μη επαναλαμβανόμενο κέρδος από την πώληση της συμμετοχής στη συνδεδεμένη Εταιρεία CTC ARI Airports Limited.

Γ.Χ.