You are here

ΗΒ: Στο 93,7% η συμμετοχή στην ATH

10/09/2009 10:39
Στο 93,674% αυξήθηκε η συμμετοχή της Ελληνικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της επενδυτικής Αθηνά μετά τη λήξη της διαδικασίας αποδοχής της δημόσιας πρότασης στις 8 Σεπτεμβρίου 2009.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, στις 21 Μαΐου 2009, ημερομηνία της οριστικής διατύπωσης της δημόσιας πρότασης, η Ελληνική Τράπεζα κατείχε το 77,838% του μετοχικού κεφαλαίου της Αθηνά (84,7 εκ. μετοχές). Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της ΔΠ υποβλήθηκαν Έντυπα Αποδοχής και Μεταβίβασης για 17,2 εκ. μετοχές της Αθηνά, οι οποίες αντιπροσωπεύουν 15,836% επί του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα, το συνολικό ποσοστό που θα κατέχει η Ελληνική Τράπεζα στο μετοχικό κεφάλαιο της Αθηνά ανέρχεται σε 93,674% (102 εκ. μετοχές). Σημειώνεται ότι το τελικό ποσοστό αποδοχής δύναται να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση που κατά τον τελικό έλεγχο των Εντύπων Αποδοχής και Μεταβίβασης, καθώς και των εγγράφων που απαιτούνται να συνοδεύουν τα εν λόγω έντυπα, διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Οι επιστολές παραχώρησης των νέων μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας που προσφέρθηκαν ως αντιπαροχή, θα αποσταλούν στους μετόχους της Αθηνά, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί τη δημόσια πρόταση, όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και εισαχθούν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Όπως αναφέρεται και στους όρους της Δημόσιας Πρότασης, σε περίπτωση που η Ελληνική Τράπεζα αποκτήσει ποσοστό πέραν του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Αθηνά, η Ελληνική Τράπεζα προτίθεται να ασκήσει το δικαίωμα που της παρέχει το άρθρο 36 του περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου του 2007 για δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) και των υπολοίπων μετόχων της Αθηνά ούτως ώστε να αποκτήσει το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου. Το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός τριών μηνών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης. Πρόθεση της Ελληνικής Τράπεζας είναι όπως ασκήσει το δικαίωμα αυτό το συντομότερο δυνατό.