You are here

Κέρδη €6,7 εκ. για Woolworth

23/02/2012 15:39
Μείωση των κερδών της ανακοίνωσε για το 2011 η εταιρεία Woolworth παρά την αύξηση των εισοδημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους μειώθηκαν στα €6,7 εκ. από €8,8 εκ. το 2010.

Τα εισοδήματα από συνήθεις εργασίες αυξήθηκαν κατά 5,9% στα €22,4 εκ. από €22,2 εκ. Σημειώνεται ότι τα εισοδήματα από τα δικαιώματα χρήσης για παραχώρηση χώρων και μίσθωση ακινήτων το 2010 συμπεριλαμβάνουν μη επαναλαμβανόμενο ποσό €1 εκ.

Στους λογαριασμούς του Συγκροτήματος παρουσιάζεται ζημιά €1,1 εκ. που προέκυψε μετά τον τερματισμό της συμφωνίας πώλησης μέρους του κτήματος στο Στρόβολο παρά το The Mall of Cyprus ένεκα της αδυναμίας του αγοραστή να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις ενώ στα αποτελέσματα του 2010 συμπεριλαμβάνεται κέρδος €2,5 εκ. που προέκυψε από την πώληση του συγκεκριμένου κτήματος.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα παρουσίασαν αύξηση €1,5 εκ. λόγω αύξησης των διατραπεζικών επιτοκίων.

Στα αποτελέσματα του έτους έχει αναγνωριστεί μερίδιο κέρδους από τη συνδεδεμένη εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη ύψους €3,2 εκ.

Επίσης, στα αποτελέσματα του έτους έγινε πρόνοια για αναβαλλόμενη φορολογία ύψους €507 χιλ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, σημειώνεται ότι αναμένεται αύξηση των εισοδημάτων σε ορισμένους τομείς λόγω της επιτυχημένης αναδιαμόρφωσης των χώρων στο The Mall of Cyprus που θα ωφελέσει το Συγκρότημα. Όμως, παρόλα αυτά, τονίζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα αποτελέσματα για το 2012 αναμένεται να είναι ικανοποιητικά αλλά μειωμένα σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2011.

Γ.Χ.