You are here

Κέρδη για Κόσμος

05/11/2013 10:18
Κέρδη ανακοίνωσε για το εννιάμηνο του 2013 η ασφαλιστική εταιρεία Κόσμος έναντι ζημιών πέρσι.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθε στις €674 χιλ. έναντι ζημιών €265 χιλ. πέρσι.

Το κέρδος οφείλεται στη μείωση των διοικητικών λειτουργικών εξόδων και των εξόδων πωλήσεων και στη μείωση της ζημιάς από επανεκτίμηση επενδύσεων.

Τα συνολικά μικτά δεδουλευμένα ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 11% στα €16,9 εκ. από €18,9 εκ. Η μείωση οφείλεται στη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση που μετά τα γεγονότα του Eurogroup έχει ενταθεί αλλά και σε τερματισμό ζημιογόνων χαρτοφυλακίων.

Τα συνολικά καθαρά ασφαλιστικά έσοδα δεν παρουσίασαν μεταβολή παραμένοντας στα €12,7 εκ. ενώ τα συνολικά ασφαλιστικά έξοδα μειώθηκαν κατά 7% στα €11,07 εκ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το 2013 θα κλείσει με κέρδος από τις ασφαλιστικές εργασίες. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, σημειώνεται, αύξησης των ζημιών από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Επίσης, προστίθεται, υπάρχει και ο κίνδυνος περαιτέρω ζημιών από μείωση της αξίας των επενδυτικών ακινήτων της εταιρείας και για το λόγο αυτό η εταιρεία έχει συμπεριλάβει στους λογαριασμούς του εννιαμήνου πρόβλεψη €405 χιλ. για μείωση της αξίας τους. Επανεκτίμηση των επενδυτικών ακινήτων όπως και των ακινήτων που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες της εταιρείας θα γίνει από ανεξάρτητο εκτιμητή ακινήτων εντός Δεκεμβρίου του 2013.

Γ.Χ.