You are here

Κέρδη, μέρισμα και νέα ΔΠ από Νέμεσις

25/08/2010 10:01
Σε πρόθεση της να «προχωρήσει σε νέα δημόσια πρόταση» για αύξηση του ποσοστού της στην εταιρεία Kythreotis αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση η εργοληπτική εταιρεία Νέμεσις.

Η εταιρεία είχε υποβάλει προ λίγων βδομάδων πρόταση για απόκτηση μέχρι του 100% της εταιρείας Kythreotis, στο πλαίσιο ενεργειών για καθετοποίηση των εργασιών της. Πρόσφερε αρχικά €0,25 ανά μετοχή της Kythreotis και αργότερα €0,35.

Και οι δύο προτάσεις απορρίφθηκαν από τους άλλους μεγαλομετόχους της Kythreotis, που κατέχουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς δεν επέτρεψε στη Νέμεσις να δημοσιεύσει το έγγραφο της ΔΠ και της στέρησε τα δικαιώματα ψήφων για όσους τίτλους έχει που υπερβαίνουν το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Kythreotis.

Η εταιρεία ανακοινώνει σήμερα στο χρηματιστήριο ότι μόλις αρθεί ο λόγος που η ΕΚ δεν ενέκρινε το έγγραφο και πάρει την σχετική άδεια από την Επ. Ανταγωνισμού, θα προχωρήσει σε νέα πρόταση για την Kythreotis.

Γνώστες του θέματος συνδέουν την πρόταση της Νέμεσις με τις ευρύτερες κινήσεις καθετοποίησης που γίνονται στον κλάδο. Προηγήθηκε εξαγορά λατομείου στη Λεμεσό από την Iacovou Brothers, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανεβάζει αυτόματα τις αποτιμήσεις παρόμοιων εργασιών στον κλάδο.

Στην αγορά γίνεται επίσης λόγος για την πιθανότητα να επιχειρήσει παρόμοιες κινήσεις καθετοποίησης και άλλος παίκτης, λόγω των πρόσθετων αναγκών που δημιουργούν μεγάλα ιδιωτικά projects που ξεκίνησαν πρόσφατα.

Η Νέμεσις ανακοίνωσε σήμερα κέρδη €3,6 εκ. το πρώτο εξάμηνο έναντι κερδών €3 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αύξηση των κερδών οφείλεται σχεδόν εξολοκλήρου στην αύξηση του τζίρου από εργολαβίες.

Ο συνολικός τζίρος της εταιρείας έφθασε τα €28,8 εκ. έναντι €23,6 εκ. που ήταν πέρσι.

Το ΔΣ θα προτείνει στην Ετ.Γ.Σ μέρισμα 4,5 σεντ από τη χρήση του 2009 και στην Εκτ.Γ.Σ ψήφισμα για επανεπένδυση του μερίσματος σε μετοχές, χρεόγραφα ή warrants της εταιρείας.

Είναι το ψηλότερο μέρισμα που παραχωρεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια και προέρχεται από τα κέρδη των €6,3 εκ. που πραγματοποίησε ολόκληρο το 2009.

Η Νέμεσις ανήκει κατά 68,26% στον Κυριάκο Χρυσοχό, ιδιοκτήτη του συγκροτήματος Cyfield και κατά 10,66% στον Χρίστο Χατζησάββα.