You are here

Κτύπημα κρίσης στα So Easy Stores

23/05/2013 10:40
Μείωση 14% ή €2,1 εκ. σημειώνεται στις πωλήσεις της εταιρείας Phil. Andreou από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας.

Η μείωση οφείλεται στη μητρική εταιρεία (€1 εκ.) η οποία κατά την περσινή περίοδο είχε εξασφαλίσει παραγγελία εξωτερικού πέραν του συνηθισμένου κύκλου εργασιών και αξίας αντίστοιχη με τη μείωση. Παράλληλα, η μείωση κατά 6,9% αποδίδεται και στην εταιρεία του ομίλου So Easy Stores Ltd.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, μείωση σημειώθηκε επίσης και στις πωλήσεις των υπόλοιπων τομέων δραστηριότητας του ομίλου.

Όσον αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup για την αναδιάρθρωση των τραπεζών και την υπογραφή μνημονίου με την τρόικα, σημειώνεται ότι αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τη ζήτηση για τα προϊόντα και υπηρεσίες του ομίλου, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και την κερδοφορία του ομίλου.

Αναφορικά με τους στόχους και προοπτικές, επισημαίνεται ότι λόγω της αστάθειας και αβεβαιότητας που παρατηρείται στην αγορά μετά τη συμφωνία της δανειακής σύμβασης και τα διατάγματα για τους τραπεζικούς περιορισμούς και με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αναμένονται από την οικονομική κρίση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δεν είναι δυνατό να γίνει ασφαλής εκτίμηση των επιπτώσεων στον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα του ομίλου για το 2013.

Το ΔΣ έχει προβεί σε μειώσεις λειτουργικών δαπανών ενώ στόχος του είναι η συνεχής λήψη μέτρων καθώς και η άμεση αντίδραση στα νέα δεδομένα όπως αυτά εξελίσσονται με κύριο στόχο το μετριασμό των επιπτώσεων από την κρίση, τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη διατήρηση της ρευστότητας του ομίλου.

Οι ζημιές της εταιρείας ανήλθαν το 2012 στο €2,6 εκ. έναντι ζημιών €2,2 εκ. το 2011.

Γ.Χ.