You are here

Libra: Στόχος η ανατροπή αρνητικών αποτελεσμάτων

31/03/2011 11:04
Μετά την αύξηση κεφαλαίου μέσω της έκδοσης rights συνεχίζονται οι μελέτες για περαιτέρω αναδιοργάνωση του Ομίλου με απώτερο σκοπό την ανατροπή των αρνητικών αποτελεσμάτων, τονίζει η εταιρεία Libra Holidays στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της. Σε πρώτη φάση, αναφέρει, «έχουμε προχωρήσει στη διαγραφή ζημιογόνων θυγατρικών εταιρειών σε μία κίνηση βελτίωσης της εικόνας των αποτελεσμάτων μας. Επιπρόσθετα μέτρα τα οποία μελετά η Εταιρεία, με σκοπό την ανάκαμψη της, είναι ο διακανονισμός με πιστωτές, αύξηση κεφαλαίου και η εισαγωγή νέων Project στον Όμιλο».

Όπως τονίζει η εταιρεία, με την αναδιοργάνωση του Ομίλου, και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχειακό τομέα, οι θυγατρικές εταιρείες D.H. Cyprotels Plc και Astarti Development Plc έχουν αναλάβει η κάθε μια τη λειτουργία των ξενοδοχείων τους.

Όσον αφορά τις προοπτικές, σημειώνεται ότι η Εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα με σκοπό τον εντοπισμό κατάλληλων ευκαιριών για επέκταση των εργασιών της τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

«Σαν Όμιλος προσπαθούμε να μειώσουμε τα δανειστικά μας επιτόκια αφού είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έξοδο και προς τούτο προβαίνουμε σε συνεχείς συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες μας. Προσαρμοζόμαστε στις προκλήσεις των εποχών και είμαστε βέβαιοι ότι με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για αναβάθμιση και βελτίωση του προϊόντος μας θα ανατρέψουμε τα αρνητικά αποτελέσματα. Αναμένουμε ότι το τρέχον έτος οι αποδόσεις των ξενοδοχείων μας θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με την περσινή χρονιά βάση των μέχρι τώρα κρατήσεων και αισιόδοξων μηνυμάτων για την συνέχεια. Ο
ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου. Από τη δική μας πλευρά προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίζουμε τον ανταγωνισμό προσφέροντας ποιότητα στο προϊόν μας και εξυπηρέτηση στους πελάτες μας», καταλήγει.

Η Libra μείωσε το 2010 τις ζημιές της στα €4,3 εκ. από ζημιές €13,1 εκ. το 2009.