You are here

Louis: Ζημιογόνο το 2012

29/06/2012 13:33
Ζημιογόνο αναμένεται να αποβεί το 2012 για την Louis Plc. σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Κωστάκη Λοΐζου. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ωστόσο, αναμένονται βελτιωμένα.

Σε ομιλία του κατά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας Louis Plc, που πραγματοποιήθηκε χθες, ο κ. Λοΐζου σχολίασε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία το 2011 ενώ ανέλυσε επίσης το πλάνο της εταιρείας που στόχο έχει «να καταστεί ο Όμιλος πιο ευέλικτος και πιο εύρωστος οικονομικά, έτοιμος να αντιμετωπίσει τη διαφαινόμενη παρατεταμένη οικονομική κρίση», όπως είπε.

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα και προβλέψεις μας, τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να είναι βελτιωμένα όμως τα τελικά αποτελέσματα του έτους αναμένεται να συνεχίσουν να είναι ζημιογόνα», ανέφερε ο κ.Λοΐζου.

Στα μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία για τη βελτίωση της κερδοφορίας και της ρευστότητάς της περιλαμβάνεται η μείωση των δανείων μέσω πώλησης περιουσιακών στοιχείων, η αναδιάρθρωση του στόλου των πλοίων, οι συμφωνίες τύπου sale & leaseback σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις απαγκίστρωσης από την ιδιοκτησία μονάδων και επικέντρωσης στην διαχείρισή τους, η μείωση των λειτουργικών εξόδων καθώς και η μείωση του προσωπικού τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε εργαζομένους στα πλοία και τα ξενοδοχεία της εταιρείας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των ξενοδοχείων της εταιρείας στην Κύπρο για το 2012 αναμένεται ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα σημείωσε ο κ. Λοΐζου.

Ο πρόεδρος της Louis έθιξε επίσης το θέμα της μείωσης των κρατήσεων από την Ελλάδα λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα εκφράζοντας ωστόσο προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασης μετά την ανάληψη σκυτάλης από τη νέα κυβέρνηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον περιορισμό των χορηγήσεων δανείων από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά ενώ, σημείωσε ότι οι πιστωτές και οι προμηθευτές δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχουν τις ίδιες πιστωτικές διευκολύνσεις όπως πριν.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας πριν από τόκους, φόρους, αποσβέσεις και ενοίκια, μειώθηκαν στα €46 εκ. το 2011 σε σχέση με €56 εκ. το 2010.

Η ζημιά από εργασίες της εταιρείας ανήλθε στα €18 εκ. το 2011 σε σχέση με €10 εκ. το 2010.

Μ.Χ.