You are here

Μείωσε ζημιές η Constantinou Bros

31/08/2012 11:36
Μείωση των ζημιών της στα €3,8 εκ. ανακοίνωσε η εταιρεία Constantinou Bros το πρώτο εξάμηνο του 2012 έναντι ζημιών €4,9 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η ζημιά από εργασίες του συγκροτήματος το πρώτο εξάμηνο, μειώθηκε σε €672,2 χιλ. από €2,4 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Η μείωση της ζημιάς αποδίδεται στην αύξηση του μικτού κέρδους κατά €1,6 εκ. που προέκυψε κυρίως από τη μείωση στο κόστος ανακαίνισης και συντήρησης των ξενοδοχείων του συγκροτήματος κατά το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα €9 εκ. από €8,8 εκ. πέρσι.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα ανήλθαν σε €3,4 εκ. το εξάμηνο του 2012 έναντι €2,9 εκ. το 2011.

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας και του συγκροτήματος είναι η ιδιοκτησία και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων στην Πάφο καθώς επίσης, η εμπορία και ανάπτυξη γης.

Όπως σημειώνεται, οι δραστηριότητες του συγκροτήματος, επηρεάζονται από κινδύνους και αβεβαιότητες με πιο σημαντικά να είναι ο πιστωτικός κίνδυνος, ο κίνδυνος ρευστότητας και ο κίνδυνος αγοράς που προκύπτει από δυσμενείς μετακινήσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και επιτόκια.

Όσον αφορά στις προοπτικές, η εταιρεία αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του εξαμήνου δεν είναι αντιπροσωπευτικά για ολόκληρο το έτος λόγω της εποχικότητας του κύκλου εργασιών των ξενοδοχείων του συγκροτήματος.

Ο μεγαλύτερος όγκος εργασιών των ξενοδοχείων διεξάγεται κατά την κύρια τουριστική περίοδο που εμπίπτει στο δεύτερο εξάμηνο.

Το διοικητικό συμβούλιο εκτιμά ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για τα ετήσια αποτελέσματα, ωστόσο, οι ενδείξεις για την τουριστική κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου παρουσιάζουν στοιχεία ανάκαμψης σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Σε σχέση με τον τομέα ανάπτυξης γης, αναφέρεται ότι το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να συνεχίσει να είναι πάρα πολύ δύσκολο λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα ανακάμψει ο τομέας οπότε τα αποτελέσματα του έτους 2012 δεν θα παρουσιάσουν διαφοροποίηση σε σύγκριση με το 2011.

M.X.