You are here

Μείωση 16% στον τζίρο της ΚΕΟ

30/08/2011 09:17
Αύξηση των ζημιών της ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2011 η εταιρεία ΚΕΟ λόγω της σημαντικής μείωσης του τζίρου αλλά και του σημαντικού κόστους που επωμίστηκε η εταιρεία στο πλαίσιο της πρόσφατης αναδιοργάνωσης.

Οι ζημιές της ανήλθαν στα €6,3 εκ. έναντι ζημιών €3,3 εκ. πέρσι και οφείλονται κυρίως στο κόστος αναδιοργάνωσης του Συγκροτήματος, ύψους €3.279 χιλ. που πραγματοποιήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης η εταιρεία έβγαλε σε πλεονασμό το 20% περίπου του προσωπικού της – γύρω στα 120 άτομα.

Ο κύκλος εργασιών για τους πρώτους έξι μήνες του 2011 μειώθηκε κατά 16% στα €21,2 εκ. σε σύγκριση με €25,3 εκ. κατά το 2010.

Η μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στο σκληρό συναγωνισμό από εισαγόμενα προϊόντα ως επίσης και στη συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ύφεσης που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία, η οποία έχει επηρεάσει άμεσα την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή καθώς επίσης και την ψυχολογία του που παρέμεινε αρνητική κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Σημειώνεται επίσης ότι ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος έχει επηρεασθεί αρνητικά από την απεργία που πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό κατά την αναδιοργάνωση των εργασιών του Συγκροτήματος.

Η ζημιά του Συγκροτήματος από εργασίες κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2011, παρουσίασε μείωση της τάξεως του 8% έναντι μείωσης 16% του κύκλου εργασιών.

Η μικρότερη αυτή μείωση, οφείλεται κυρίως σε ενέργειες του Συγκροτήματος για περιορισμό των εξόδων πωλήσεων και διανομής.

Γ.Χ.