You are here

Μείωση κερδών για ACD

31/08/2011 12:53
Μείωση των κερδών της ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2011 η εταιρεία K. Athienitis. Το καθαρό κέρδος μετόχων της εταιρείας μειώθηκε στα €2,1 εκ. έναντι €6 εκ. πέρσι.

Τα εισοδήματα του Συγκροτήματος για το πρώτο εξάμηνο του 2011, μειώθηκαν κατά 24% στα €2,7 εκ. έναντι €3,6 εκ. πέρσι. Η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 δεν υπήρχε παράδοση σημαντικού έργου του Συγκροτήματος.

Τα λειτουργικά κέρδη για το εξάμηνο μειώθηκαν στα €3,5 εκ. έναντι €8 εκ. το εξάμηνο του 2010. Η μείωσή τους οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο το Συγκρότημα πραγματοποίησε κέρδος από πώληση ενός ακινήτου που κατείχε για επένδυση.

Τα λειτουργικά έξοδα του Συγκροτήματος παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρσι (€1,4 εκ.).

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το Συγκρότημα έχει ήδη εξασφαλίσει πωλήσεις ακινήτων ύψους €18 εκ. σε υπό εκτέλεσε έργα που δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί καθώς δεν έχουν ακόμη παραδοθεί. Επίσης, σημειώνεται ότι το Συγκρότημα έχει υπογράψει συμβάσεις για μακροχρόνια ενοικίαση που αφορούν διάφορα υπό ανέγερση έργα του με τα συνολικά ετήσια εισπρακτέα ενοίκια κατά τον πρώτο χρόνο ενοικίασής τους να ανέρχονται σε €2,3 εκ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη τη μέχρι σήμερα πορεία του Συγκροτήματος και μελέτησε τις προοπτικές και τα δεδομένα όπως αυτά παρουσιάζονται, πιστεύει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα είναι σαφώς αυξημένα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο αλλά μειωμένα σε σχέση με το έτος 2010.

Το Συγκρότημα προχωρεί και με την ανάπτυξη δύο εμπορικών κέντρων που αναμένεται να λειτουργήσουν το 2013. Στo πρώτο το οποίο βρίσκεται στην Πάφο, το Συγκρότημα έχει συμμετοχή 50% ενώ το δεύτερο το οποίο βρίσκεται στη Λευκωσία το Συγκρότημα έχει συμμετοχή 87%. Σημειώνεται ότι ήδη και για τα δύο εμπορικά κέντρα έχουν υπογραφεί αρκετές σημαντικές συμφωνίες για την ενοικίαση χώρων μεταξύ των οποίων το Inditex Group (Zara Group), το Jumbo, το Carrefour και το Marks&Spencer.

Γ.Χ.