You are here

Μείωση ζημιών για τη Ermes

26/05/2010 11:18
Μείωση των ζημιών της ανακοίνωσε για το τρίμηνο του 2010 η εταιρεία Ermes του ομίλου Σιακόλα. Η ζημιά που αναλογεί στους μετόχους μειώθηκε στα €2,2 εκ. σε σύγκριση με ζημιά €2,7 εκ. το τρίμηνο του 2009.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €53,6 εκ. από €52,1 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 2,94%. Η αύξηση οφείλεται αφενός στις προωθητικές ενέργειες που διενεργούνται για διατήρηση και αύξηση των πωλήσεων και αφετέρου στο γεγονός ότι η περίοδος των εορτών του Πάσχα επηρέασε φέτος τα αποτελέσματα της πρώτης τριμηνίας. Το περσινό Πάσχα συνέπεσε με τη δεύτερη τριμηνία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος επηρεάζονται από την εποχικότητα των πωλήσεων. Κάθε χρόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει το συγκριτικά χαμηλότερο κύκλο εργασιών από τα άλλα τρίμηνα. Επιπλέον, οι δύο από τους τρεις μήνες της περιόδου αυτής είναι μήνες εκπτώσεων με χαμηλότερη κερδοφορία από τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Το κέρδος πριν τις αποσβέσεις, τα χρηματοδοτικά έξοδα και τη φορολογία (EBITDA), αυξήθηκε κατά €796 χιλ. και ανήλθε στις €778 χιλ. σε σχέση με ζημιά €18 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η βελτίωση των αποτελεσμάτων, πέραν της αύξησης του κύκλου εργασιών, οφείλεται και στη συγκράτηση των δαπανών και τον καλύτερο προγραμματισμού των αγορών. Οι αποσβέσεις, που δεν αποτελούν ταμειακή εκροή, ανήλθαν σε €2,2 εκ. από €2 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το υφιστάμενο ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό κλίμα προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η διεύθυνση του Συγκροτήματος συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην οικονομία και ιδιαίτερα τις αποφάσεις των Aρχών σχετικά με την περίοδο των εκπτώσεων και του τουριστικού ωραρίου, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον κύκλο εργασιών και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Παράλληλα, λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουν τις δαπάνες και να κρατήσουν το ύψος των αποθεμάτων στα απαιτούμενα επίπεδα, ώστε να επιτύχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και να κρατήσουν ανεπηρέαστο το εργατικό δυναμικό, την κερδοφορία και την εταιρική κοινωνική προσφορά του Συγκροτήματος.

Γ.Χ.