You are here

Μέρισμα CTC παρά την κρίση

29/11/2012 11:06
Μείωση κερδών και έγκριση μερίσματος ανακοίνωσε για το φετινό εννιάμηνο η εταιρεία CTC του ομίλου Σιακόλα, που κατάφερε να παραμείνει σε κερδοφορία παρά τη σημαντική μείωση που παρατηρήθηκε στο τζίρο της.

Τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στις €482 χιλ. από κέρδη €1,8 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Τα αποτελέσματα της περιόδου επηρεάστηκαν από τη μείωση των πωλήσεων και του μεικτού κέρδους, καθώς και την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, λόγω αύξησης των τραπεζικών επιτοκίων.

Ο κύκλος εργασιών του εννιαμήνου ανήλθε στα €301,7 εκ. σε σύγκριση με €327,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σημειώνοντας μείωση €26,1 εκ. ή 8,0%. Η μείωση προέρχεται κυρίως από τους τομείς του λιανεμπορίου, βαρέων οχημάτων και διανομής καπνικών προϊόντων, που επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και τη μείωση της κατανάλωσης.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα μειώθηκαν στα €94,6 εκ. από €97,9 εκ. το εννιάμηνο του 2011.

Στα αποτελέσματα του εννιαμήνου του 2011 περιλαμβάνεται κέρδος ύψους €516 χιλ., που προέκυψε από την απαλλοτρίωση τμήματος γης στη συνδεδεμένη εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη Λτδ, το οποίο είναι μη επαναλαμβανόμενο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πληρωμή ενδιαμέσου μερίσματος ύψους €3 εκ. από τα συσσωρευμένα κέρδη του έτους 2010, που ισοδυναμεί με 3,2 σεντ του ευρώ ανά μετοχή.
Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι τα συνολικά τελικά αποτελέσματα για το έτος αναμένεται να είναι μειωμένα από εκείνα του 2011, αλλά να είναι κερδοφόρα, και υπό τις περιστάσεις θεωρούνται ικανοποιητικά.

Μ.Χ.