You are here

Μιχαηλίδης: Σύντομα ο CEO BOCY

17/05/2013 10:43
Το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θα προχωρήσει σύντομα στο διορισμό νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΣ Σοφοκλής Μιχαηλίδης.

Σε εγκύκλιο του, ημερομηνίας 16 Μαΐου, ο κ. Μιχαηλίδης ενημερώνει το προσωπικό για το διορισμό των επιτροπών του Συμβουλίου, το οποίου, όπως συμπληρώνει, αποστολή είναι η αναδιάρθρωση, αναδιοργάνωση και ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας με χρονικό ορίζοντα την επόμενη γενική συνέλευση.

«Οι επιτροπές αυτές ήδη λειτουργούν σε στενή συνεργασία με στελέχη των αντίστοιχων τμημάτων από την Τράπεζα Κύπρου και την πρώην Λαϊκή. Σύντομα εντός των πλαισίων και των όρων εντολής μας, το ΔΣ θα προχωρήσει στο διορισμό του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, ολοκληρώνοντας έτσι την ηγετική πυραμίδα της τράπεζας», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Διοικητή της ΚΤΚ Πανίκο Δημητριάδη και το ΔΣ της τράπεζας, ο κ. Μιχαηλίδης επισημαίνει πως «υπήρξε απόλυτη σύγκλιση απόψεων».

«Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαίρετο κλίμα συναίνεσης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, επιβεβαιώθηκε πως η Κυβέρνηση στηρίζει όλες τις προσπάθειες να καταστεί η τράπεζα ένας ισχυρός και υγιής οργανισμός, ο οποίος θα αποτελέσει την ατμομηχανή της οικονομικής αναγέννησης του τόπου», συμπληρώνει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου.

Για τα γεγονότα του Eurogroup και τη δανειακή σύμβαση, που «επέφεραν ραγδαίες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει πως «για τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής ολοκληρώθηκε ένας κύκλος με σημαντικές επιτυχίες όταν υπηρετούσαν τις πάγιες παραδοσιακές αρχές της κοινωνίας μας, αλλά και με αδυναμίες όταν άρχισαν να αποκλίνουν από αυτές».

Στη εγκύκλιο, ο κ. Μιχαηλίδης υπογραμμίζει πως «η περίοδος που διανύουμε αποτελεί μια πρωτοφανή συγκυρία προκλήσεων, αλλά και μεγάλων ευκαιριών τόσο για την τράπεζα όσο και για το σύνολο της κυπριακής οικονομίας».

«Το έργο για το οποίο έχουμε διοριστεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο και χωρίς προηγούμενο για την ιστορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας μας» συνεχίζει, διαβεβαιώνοντας πως «τα μέλη του ΔΣ έχουν υψηλή επαγγελματική κατάρτιση και βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος».

Λέγοντας πως ευελπιστεί στη συνεργασία του προσωπικού «τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο», ο κ. Μιχαηλίδης προσθέτει πως «μακράν από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, το ΔΣ θα αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις πλούσιες εμπειρίες και τις πολύπλευρες ικανότητες των μέχρι πρόσφατα τραπεζών, έτσι ώστε οι προσπάθειες όλων να επιφέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα».

«Με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της τράπεζας και με αφοσίωση στις διαχρονικές αξίες της κυπριακής κοινωνίας, αισιοδοξούμε ότι με το πέρας της αποστολής μας θα έχει δημιουργηθεί η νέα καθ’ όλα ισχυρή Τράπεζα Κύπρου, ικανή να επιτελέσει το συστημικό ρόλο για τον οποίο προορίζεται», καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.