You are here

Ν. Μεταξάς: Την αναστολή της ζήτησε η Globalsoft

10/07/2001 11:17
Η αναστολή της διαπραγμάτευσης της Globalsoft έγινε μετά από σχετικό αίτημα της ίδιας της εταιρείας. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο στη χρηματιστηριακή εκπομπή του ΑΝΤ-1 «Χρηματιστήριο Live» o Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νώντας Μεταξάς κληθείς να σχολιάσει την σημερινή απόφαση των Αρχών του ΧΑΚ για αναστολή της διαπραγμάτευσης της εταιρείας.

Το αίτημα της εταιρείας έγινε λόγω της ανακοίνωσης που θα εξέδιδε το πρωί η εταιρεία αναφορικά με την διαφοροποίηση στο μετοχικό κεφάλαιο της Globalsoft.

Πάντως, η επίσημη ανακοίνωση του ΧΑΚ δεν ξεκαθαρίζει πλήρως τους λόγους που κρίθηκε ορθή η αναστολή της διαπραγμάτευσης της εταιρείας. Κι αυτό, γιατί η διατύπωση της ανακοίνωσης αφήνει σαφή υπονοούμενα ότι η διαφοροποίηση στο μετοχικό κεφάλαιο της Globalsoft δεν είναι ο μόνος λόγος (“για προστασία του επενδυτικού κοινού εν όψει και της ανακοίνωσης της εταιρείας για την διαφοροποίηση του μετοχικού κεφαλαίου της”) που αναστέλλεται η διαπραγμάτευσης της εταιρείας.

Νέες εξελίξεις στο όλο θέμα αναμένεται να δρομολογηθούν το απόγευμα αφού, όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Χρηματιστηρίου, οι Αρχές ενδέχονται να επανεξετάσουν τους λόγους της αναστολής.