You are here

Ν. Σιακόλας: Να στηριχθούν οι ΚΑ

17/02/2011 17:28
Η Hermes είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τις τράπεζες με τις οποίες έχει δεσμεύσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να βοηθηθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Tη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Hermes Airports, Νίκος Σιακόλας, μετά από συνάντηση που είχε με τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που είναι οργανωμένες στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ο κ. Σιακόλας που απέφυγε με εύσχημο τρόπο να δώσει λεπτομέρειες για το ποιος θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της στήριξης του κρατικού αερομεταφορέα, είπε ότι μεταξύ κυβέρνησης και Hermes υπάρχει βάση συμφωνίας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η συμφωνία του κράτους με την Hermes προνοεί την επιστροφή του ενός τρίτου των ακάθαρτων εσόδων της κοινοπραξίας στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σιακόλας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «με την συνεργασία των ΚΑ, της κυβέρνησης και της Hermes θα εξευρεθεί ο τρόπος ώστε να βοηθηθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές» επισημαίνοντας, ότι «όχι μόνο θα πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους αλλά και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται».

Είπε επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ώστε να συζητήσουν τους πρακτικούς και τους ουσιαστικούς όπως τους χαρακτήρισε τρόπους για να βοηθηθεί η αεροπορική εταιρεία.

Ο κ. Σιακόλας δεν παρέλειψε να απευθύνει έκκληση προς όλους εργαζόμενους και ιδιοκτήτες της εταιρείας να βοηθήσουν και οι ίδιοι τη δύσκολη αυτή στιγμή την εταιρεία για το καλό το δικό τους αλλά και του τόπου.

«Υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον από μέρους της Hermes να βοηθηθεί η εταιρεία», κατέλεξε.

Από μέρους των συντεχνιών ο πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, Ανδρέας Πιερίδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η όλη προσπάθεια που καταβάλλεται θα έχει αίσια κατάληξη με τη σημαντική συνεισφορά της Hermes διότι στόχος όλων είναι η διατήρηση ενός ισχυρού αερομεταφορέα».

Σε 15 ημέρες, πρόσθεσε «θα έχουν νέα συνάντηση με το ΔΣ της Hermes για να επανεξετάσουν τα νέα δεδομένα μετά τη συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών».

Της Ηρώς Ευθυμίου