You are here

Primetel: Στο κόκκινο λόγω ποδοσφαίρου

03/11/2010 10:02
Ζημιογόνα παραμένει η Primetel παρά την αύξηση του πελατολογίου της. Το αυξημένο κόστος παροχής υπηρεσιών και το κόστος εξασφάλισης των δικαιωμάτων για ποδοσφαιρικούς αγώνες κυπριακών ομάδων πιέζουν τον ισολογισμό της εταιρείας, περιορίζοντας τα οφέλη από την ενίσχυση των εισοδημάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Primetel σε συνεδρία του που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2010, μελέτησε και ενέκρινε την Ενδιάμεση Κατάσταση Διαχείρισης για το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Όπως σημειώνεται, κατά την περίοδο από 1/7/2010 μέχρι σήμερα, η εταιρεία συνέχισε να αυξάνει το πελατολόγιο της σε όλους τους τομείς υπηρεσιών. Η αύξηση ήταν αποτέλεσμα της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πελάτες ως επίσης και της εξασφάλισης των αποκλειστικών δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων πέντε Κυπριακών ομάδων.

«Παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα της εταιρείας δείχνουν αυξητική τάση, τα αποτελέσματα επηρεάζονται δυσμενώς από αυξημένα κόστη υπηρεσιών και περιεχομένου», αναφέρει.

Η Primetel αναφέρεται στον τερματισμό από τις 31 Οκτωβρίου 2010, της συνεργασίας με τη Lumiere TV Public Company Limited.

Αναφέρει ότι ο λόγος τερματισμού της συνεργασίας είναι η συστηματική πρακτική της LTV να μεταφέρει υφιστάμενο αθλητικό περιεχόμενο σε νέα κανάλια που δημιουργεί εξαναγκάζοντας κατά συνέπεια τις πλατφόρμες να τα αγοράζουν με επιπλέον κόστος και επιπτώσεις στη συνδρομή των ποδοσφαιρόφιλων τηλεθεατών.

Η PTL σημείωσε το 2009 ζημιές €4,4 εκ. έναντι κερδών €250 χιλ. το 2008.

Το εξάμηνο του 2010 η εταιρεία κατέγραψε ζημιές €2,2 εκ.

Γ.Χ.


• Μπες στη StockWatch από το κινητό σου με Vodafone live!


• Γραφτείτε στο νέο Νewsletter της StockWatch καταχωρώντας το email σας στη «λίστα email» στα αριστερά αυτής της σελίδας.