You are here

Prochoice: Ώθηση από τα ακίνητα

14/05/2010 11:47
Σημαντικές αποδόσεις από τον τομέα των ακινήτων αναμένει η εταιρεία A.L. ProChoice.

Στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας που καλύπτει την περίοδο από τις αρχές του έτους μέχρι τις 13 Μαΐου 2010, αναφέρεται, ότι τα ακίνητα του ομίλου στην περιοχή της Λεμεσού λόγω της τοποθεσίας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους αναμένεται να αποδώσουν καλύτερα από την εγχώρια αγορά ακινήτων η οποία παρουσιάζει προς το παρόν τάσεις σταθεροποίησης.

Όπως αναφέρεται, η οικονομική κατάσταση του ομίλου της A.L. ProChoice είναι ισχυρή λόγω των επενδύσεων σε αξιόλογα ακίνητα στην Κύπρο καθώς και τις χρηματιστηριακές επενδύσεις.

Τα εισοδήματα του Συγκροτήματος από προμήθειες καταγράφουν μεγάλη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Όπως τονίζεται, η οικονομική κρίση που επηρέασε τις επενδύσεις του συγκροτήματος φαίνεται να τελειώνει στις ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου, οι οποίες έχουν εισέλθει σε φάση ανάκαμψης. Στην Κύπρο, αναφέρεται, η ανάκαμψη προβλέπεται να ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2010.

Όσον αφορά τις προοπτικές για το 2010, θα εξαρτηθούν από την πορεία των χρηματιστηρίων, των οικονομιών και των ακινήτων στην Κύπρο, που προς το παρόν σημειώνει η εταιρεία διαγράφονται σχετικά θετικές. Η τάση για αύξηση των εισοδημάτων εκτιμάται να συνεχιστεί.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι η συνδεδεμένη εταιρεία του ομίλου, η Pro Choice Χρηματιστηριακή, η οποία έχει εξασφαλίσει άδεια ΚΕΠΕΥ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ξεκινήσει εργασίες στο άμεσο μέλλον και η εταιρεία προσδοκά πως θα κατακτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Η ProChoice σημείωσε το 2009 ζημιές €1,2 εκ. έναντι ζημιών €2,1 εκ. το 2008.

Ώθηση από τον τομέα των ακινήτων αναμένει και η CPI Holdings. Όσον αφορά τις προοπτικές για το 2010, θα εξαρτηθούν από την πορεία των χρηματιστηρίων, των οικονομιών και των ακινήτων στην Κύπρο, που προς το παρόν σημειώνει η εταιρεία διαγράφονται σχετικά θετικές. H CPIH σημείωσε το 2009 ζημιές €54,3 χιλ. έναντι κερδών €166 χιλ. το 2008.

Γ.Χ.