You are here

Πρόστιμα €65 χιλ. σε ASP-LEDA

12/11/2010 14:39
Βαρύς έπεσε ο εποπτικός πέλεκυς για τις μέχρι πρόσφατα εισηγμένες εταιρείες Advantage Capital (πρώην Aspis) και Leda.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα €65 χιλ. στην Advantage Capital και τη Λήδα Επενδυτική για μη έγκριση δημοσιοποίηση της οικονομικής τους έκθεσης.

Προς την Advantage Capital επεβλήθη πρόστιμο €30 χιλ. και στη Λήδα Επενδυτική €35 χιλ. καθότι δεν δημοσιοποίησαν την ετήσια οικονομική τους έκθεση για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2009 εντός της καθορισμένης από το νόμο προθεσμίας, δηλαδή μέχρι τις 30 Απριλίου 2010.

Για τη λήψη της απόφασης λήφθηκε υπόψη από την Επιτροπή η βαρύτητα που αποδίδεται στη διασφάλιση του ότι τα πρόσωπα που καλύπτει ο νόμος συμμορφώνονται πλήρως με τις πρόνοιές του.

Λήφθηκε ακόμη υπόψη η σοβαρότητα που προσδίδεται στην υποχρέωση έγκαιρης δημοσιοποίησης της ετήσιας οικονομικής έκθεσης, η οποία προάγει τη διαφάνεια και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, αφού παρέχει την απαιτούμενη ενημέρωση στους επενδυτές για την οικονομική κατάσταση και τη χρηματοοικονομική επίδοση του εκδότη για το εκάστοτε οικονομικό έτος.

Ακόμη, στην απόφαση λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι οι εταιρείες Advantage Capital Holdings και Λήδα Επενδυτική, μέχρι σήμερα, δεν δημοσιοποίησαν την ετήσια οικονομική τους έκθεση για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2009.

Ενώ ειδικότερα λήφθηκε υπόψη ότι η εταιρεία Advantage Capital Holdings Plc δεν έχει υποπέσει σε όμοια παράβαση στο παρελθόν.

Η εταιρεία Λήδα Επενδυτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ έχει υποπέσει σε όμοια παράβαση στο παρελθόν αναφορικά με την ετήσια οικονομική της έκθεση για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008, όπου για την εν λόγω παράβαση της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Γ.Χ.


• Μπες στη StockWatch από το κινητό σου με Vodafone live!


• Γραφτείτε στο νέο Νewsletter της StockWatch καταχωρώντας το email σας στη «λίστα email» στα αριστερά αυτής της σελίδας.