You are here

Πρόστιμο €784 χιλ. στη Suphire

02/03/2012 12:51
Αποζημιώσεις €784 χιλ. καλείται να καταβάλει με δικαστική απόφαση η χρηματιστηριακή εταιρεία Suphire Holdings Public Ltd, Suphire Securities & Financial Services Ltd, Suphire Trading & Investments Ltd και ο Ιωάννης και Ρέας Ανδρονίκου, στο Ταμείο Προνοίας των Πιλότων και Ιπτάμενων Μηχανικών των Κυπριακών Αερογραμμών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Suphire Holdings Public Ltd θα αποφασίσει στις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις που θα απαιτήσει με καταχώρηση σχετικής αγωγής εναντίον του Ταμείου Προνοίας των Πιλότων για ανταπαίτηση. Την πρόθεση της αυτή τη γνωστοποίησε και στο Δικαστήριο.

Το Ταμείο Προνοίας των Πιλότων και Ιπτάμενων Μηχανικών των Κυπριακών Αερογραμμών καταχώρησε αγωγή αξιώνοντας αποζημιώσεις ύψους έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (€11,0 εκ.) πλέον τόκους από τις εταιρείες Suphire Holdings Public Ltd, Suphire Securities & Financial Services Ltd, Suphire Trading & Investments Ltd καθώς επίσης και από τον Ιωάννη και Ρέα Ανδρονίκου. Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου στην απόφαση του ημερ. 29/2/12 επιδίκασε τελικά ολικό πόσο επτακοσίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων και τετρακοσίων ευρώ (€784.400,96). Τονίζεται, χάριν τάξεως, ότι ποσόν επτακοσίων εξήντα επτά χιλιάδων τριακοσίων δεκατεσσάρων ευρώ (€767.314,96) ήτο παραδεκτό γεγονός από το Διαχειριστή ότι το ποσό αυτό οφείλετο και ουδέποτε αμφισβητήθηκε. Επομένως με τη Δικαστική απόφαση οι ενάγοντες εξασφάλισαν μόνον το ποσόν των δεκαεπτά χιλιάδων και ογδόντα έξι ευρώ (€17.086). Στην απόφαση του το Δικαστήριο τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

1. «Οι μάρτυρες ενώπιον του Δικαστηρίου σε καμία περίπτωση δεν ενέπλεξαν την Εναγόμενη 5 (Ρέα Ανδρονίκου) στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των εναγόντων. Συνεπώς ουδεμία ευθύνη μπορεί να αποδοθεί σε αυτή. Το ίδιο ισχύει διά τις Εταιρείες εναγόμενες 1 (Suphire Holdings Public Ltd) και 3 (Suphire Trading & Investments Ltd). Ούτε ίχνος μαρτυρίας δεν υπάρχει ενώπιον του Δικαστηρίου δι’ εμπλοκή τους εις τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των εναγόντων».

2. Όσον αφορά άλλα παράπονα των εναγόντων ότι δηλαδή δεν τους εδίδοντο καταστάσεις ή ότι μεταφέροντο από το Global Account μετοχές κλπ, το Δικαστήριο ανέφερε: «Φαίνεται να μην τεκμηριώνεται και να μη δικαιολογείται από τη μεταξύ των μερών συμφωνία και πληρεξούσια. Εν πάση περιπτώσει, τα άνω παράπονα δεν μπορούν να περιληφθούν, σε καμία περίπτωση, στον ορισμό της σοβαρής αμέλειας ή σκόπιμης παράλειψης». Τονίζεται ότι η είδηση στην εφημερίδα «Φ» ημερ. 2/3/12 για «πλαστογραφία, απάτη, ψευδείς παραστάσεις, συνομωσία για δόλο και άλλα» αφορούν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των εναγόντων οι οποίοι ουδέποτε τεκμηριώθηκαν και ούτε και έγιναν αποδεκτοί από το Δικαστήριο καθότι καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Suphire Holdings Public Ltd θα αποφασίσει στις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις που θα απαιτήσει με καταχώρηση σχετικής αγωγής εναντίον του Ταμείου Προνοίας των Πιλότων για ανταπαίτηση.