You are here

Σε ρυθμούς φράγκου η Tsokkos

31/05/2011 12:06
Κέρδη κατέγραψε το τρίμηνο του 2011 η Tsokkos Hotels έναντι ζημιών πέρσι λόγω θετικής επίδρασης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με το ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στα €1 εκ. έναντι ζημιών €4,2 εκ. πέρσι.

Ο καθαρός κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος μειώθηκε σε €1,1 εκ. σε σύγκριση με €2 εκ.

Ο κυριότερος λόγος της μείωσης είναι ότι το πρώτο τρίμηνο του 2010, το Συγκρότημα είχε εισοδήματα €1 εκ. από τον τομέα ανάπτυξης γης. Η αύξηση των εσόδων από τις τουριστικές μονάδες κατά 10% από €984 χιλ. πέρσι σε €1,1 εκ. φέτος, αντιστάθμισαν σε μικρό βαθμό τη μείωση εισοδημάτων από τον τομέα ανάπτυξης γης.

Το συναλλαγματικό κέρδος που δεν πραγματοποιήθηκε ανήλθε σε €2,8 εκ. σε σύγκριση με συναλλαγματική ζημιά €3,1 εκ. πέρσι. Το κέρδος οφείλεται στην αποδυνάμωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με το ευρώ στις 31 Μαρτίου 2011, νόμισμα στο οποίο έχει σημαντικό δανεισμό το Συγκρότημα.

Το φράγκο έφθασε την περασμένη στο ψηλότερο ιστορικό σημείο.

Η καθαρή ζημιά από επενδύσεις που αποτιμούνται σε εύλογη αξία μέσω των αποτελεσμάτων ανήλθε σε €153,6 χιλ. (2010: μηδέν) και αφορά ζημιά που πραγματοποιήθηκε από πώληση εμπορικών επενδύσεων του Συγκροτήματος κατά την πρώτη τριμηνία του 2011.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις αναμένονται καλύτερες πληρότητες για το 2011. Όμως, σημειώνεται, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί για την παγκόσμια οικονομία και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Το ΔΣ δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ασφαλή πρόβλεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011.

Γ.Χ.