You are here

Σφήνα ΥΠΕΡΓ για 150 απολύσεις ΚΕΟ

30/05/2011 15:41
Μεσολαβητική πρόταση απέστειλε πριν από λίγο το εργατικό συμβούλιο του υπουργείου Εργασίας προς τις συντεχνίες και την ηγεσία της ΚΕΟ, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα όσον αφορά την πρόθεση της δεύτερης να απολύσει 150 εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο λειτουργός εργασιακών σχέσεων του υπουργείου Εργασίας, Άντης Αποστόλου, «η μεσολαβητική πρόταση εισηγείται την απόλυση 140 εργαζομένων αντί 150 που ανακοίνωσε η εταιρεία. Την καταβολή αποζημιώσεων και από την εταιρεία ύψους €2,5 εκ., (οι συντεχνίες ζητούν πέραν των €3 εκ.). Ο τρόπος κατανομής του ποσού αφήνεται στις δύο πλευρές να αποφασίσουν έχοντας υπόψη την πρακτική και τις συμφωνίες που ακολουθήθηκαν την τελευταία φορά που η εταιρεία απέλυσε προσωπικό».

Το συμβούλιο εισηγείται επίσης όπως η καταβολή αποζημιώσεων ξεκινήσει την 1 Ιουλίου και ολοκληρωθεί σε τρεις δόσεις στα μέσα του επόμενου χρόνου.

Το εργατικό συμβούλιο, ανέφερε επίσης ο κ. Αποστόλου, «καλεί τις δύο πλευρές εντός μιας εβδομάδας να απαντήσουν εάν αποδέχονται την πρόταση και εάν υπάρχει περιθώριο συνεχίσεις των μεταξύ τους διαβουλεύσεων μέχρι την τελική κατάληξη».

Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την ελπίδα ότι «η πρόταση θα βοηθήσει τις δύο πλευρές να έρθουν στο τραπέζι της διαβούλευσης με καλή διάθεση για να εξευρεθεί η χρυσή τομή. Εάν δεν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε περαιτέρω», κατέληξε.

Της Ηρώς Ευθυμίου