You are here

SFS: Μεγαλύτερες ζημιές και ψαλίδι μισθών

15/11/2012 10:18
Μεγαλύτερες είναι οι ζημιές της εταιρείας SFS το εννιάμηνο του 2012 σε σχέση με πέρσι αναγκάζοντας την εταιρεία να προχωρήσει σε νέες περικοπές μισθών και αμοιβών.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, η αύξηση των ζημιών αποδίδεται στη συνεισφορά που είχε στα αποτελέσματα της περσινής περιόδου η εκποίηση της Cypra Limited.

Τα αποτελέσματα του ομίλου το πρώτο εννιάμηνο παρουσιάζουν μικρή μείωση στα ολικά εισοδήματα ενώ τα καθαρά εισοδήματα χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων έχουν μειωθεί αρκετά σε σχέση με πέρσι.

Μεγάλη μείωση παρουσιάζεται στα λειτουργικά έξοδα του ομίλου μετά την εφαρμογή από τη διοίκηση εδώ και ένα χρόνο ουσιαστικών μέτρων για τη μείωση του κόστους προσωπικού καθώς και τη ριζική μείωση των υπόλοιπων λειτουργικών εξόδων του ομίλου με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ομίλου και των κεφαλαίων των μετόχων και την έξοδο της οικονομίας από την κρίση.

Αμοιβές

Επιπρόσθετα, το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε όπως εγκρίνει την ανανέωση των συμβάσεων εργοδότησης των πέντε εκτελεστικών συμβούλων της εταιρείας.

Η διάρκεια των νέων συμβάσεων θα είναι διετής και θα καλύπτει την περίοδο 2013-2014.

Ο συνολικός ετήσιος ακάθαρτος μισθός των πέντε εκτελεστικών συμβούλων βάσει των υφιστάμενων συμβάσεων εργοδότησης ανερχόταν στις €917 χιλ. Οι συνολικές ακάθαρτες ετήσιες απολαβές των εκτελεστικών συμβούλων για το 2012 μετά τις σημαντικές εθελούσιες μειώσεις μισθών που έλαβαν χώρα το Νοέμβριο του 2011 και 2012 αναμένεται να ανέλθουν στις €653 χιλ.

Στις νέες συμβάσεις εργοδότησης προνοούνται περαιτέρω μειώσεις που θα φέρουν τον ετήσιο μισθό των πέντε συμβούλων στις €551,5 χιλ. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 40% στους μισθούς σε σχέση με τους μισθούς που ίσχυαν τον Οκτώβριο του 2011.

Η αντίστοιχη μείωση στους μισθούς του υπόλοιπου προσωπικού ανέρχεται στο 23,2%.

Χρηματοοικονομική πληροφόρηση

Πέραν της ενδιάμεσης κατάστασης διαχείρισης, το ΔΣ εξέτασε και τις εσωτερικές διαδικασίες διακυβέρνησης. Τονίζεται ότι το ΔΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τη διαδικασία χρηματοοικονομικής πληροφόρησης της εταιρείας και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου και των συστημάτων διαχείρισης κινδύνων. Επίσης, το ΔΣ θα συνεχίσει την επίβλεψη του υποχρεωτικού ελέγχου των ετησίων και των ενοποιημένων λογαριασμών του ομίλου. Επίσης, το ΔΣ θα συνεχίσει να ελέγχει και να παρακολουθεί την ανεξαρτησία των διορισμένων εξωτερικών ελεγκτών του ομίλου.

Το 2011 οι ζημιές της εταιρείας μειώθηκαν στα €4,4 εκ. έναντι ζημιών €10,7 εκ. το 2010.

Το εξάμηνο του 2012, οι ζημιές της εταιρείας ανήλθαν στα €4,4 εκ.

Γ.Χ.