You are here

SFS: Μείωση κερδοφορίας λόγω πώλησης IMCL

18/05/2010 09:29
Μείωση στις πωλήσεις για το τετράμηνο του 2010 αλλά και υποχώρηση της κερδοφορίας σε σχέση με το τετράμηνο του 2009, σημειώνει η εταιρεία SFS.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, ο κυριότερος παράγοντας για τη μείωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας είναι ότι στα φετινά αποτελέσματα δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις και τα αποτελέσματα του ομίλου εταιρειών IMCL Holdings ο οποίος είχε εκποιηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2009. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι πρώτοι μήνες κάθε έτους είναι χαμηλότεροι σε κερδοφορία σε σχέση με τους άλλους μήνες του έτους λόγω της εποχικότητας που επηρεάζει αρνητικά αρκετές εταιρείες του ομίλου.

Η εταιρεία επισημαίνει και τη μετάταξη της στην εναλλακτική αγορά το Μάρτιο του 2010, γεγονός, που όπως σημειώνεται, δεν είχε αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση του ομίλου.

Η ενδιάμεση κατάσταση της εταιρείας εγκρίθηκε από το ΔΣ κατά τη χθεσινή του συνεδρία. Λήφθηκε επίσης απόφαση για έκδοση και παραχώρηση 2 εκ. δικαιωμάτων προαιρέσεως στους εκτελεστικούς διοικητικούς συμβούλους, το προσωπικό και τους συνεργάτες του ομίλου, βάσει του σχεδίου δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών το οποίο εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 12 Απριλίου 2007. Ένα δικαίωμα προαιρέσεως παρέχει στον κάτοχό του το δικαίωμα να αγοράσει μία μετοχή της εταιρείας ονομαστικής αξίας €1 στην τιμή του €1 ανά μετοχή.

Η SFS σημείωσε το 2009 κέρδη €1,4 εκ. έναντι €19,5 εκ. το 2008. Το εξάμηνο του 2009 τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στο €0,9 εκ.

Γ.Χ.