You are here

SFS: Παραχώρηση 10% κεφαλαίου για εξαγορές

21/04/2010 10:21
Στην παραχώρηση ποσοστού 10% του κεφαλαίου της, για σκοπούς στρατηγικών συνεργασιών ή εξαγορών προτίθεται να προχωρήσει η SFS Group. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, αποφασίστηκε από το ΔΣ της εταιρείας κατά τη χθεσινή του συνεδρία όπως η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου 2010. Μετά τη λήξη της Ετ.Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των για να προταθούν ψηφίσματα αναφορικά με την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας όπως κατά τη διακριτική του ευχέρεια προβεί σε έκδοση και παραχώρηση μέχρι 10% του εκδοθέντος κεφαλαίου, για σκοπούς στρατηγικών συνεργασιών ή εξαγορών, χωρίς να προηγηθεί προσφορά των μετοχών αυτών στους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρείας. Τα μέλη της Εταιρείας θα παραιτηθούν από όλα τα δικαιώματα προαγοράς (pre-emption rights), που έχουν ή που μπορεί να έχουν σε σχέση με την έκδοση και παραχώρηση μετοχών της Εταιρείας.

Παράλληλα, θα προταθεί ψήφισμα για εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου να έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε αγορές ιδίων μετοχών σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Εταιρειών Νόμου.

Χωρίς μέρισμα

Στη χθεσινή συνεδρία, το ΔΣ αποφάσισε επίσης τη μη παραχώρηση μερίσματος για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2009. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ακολουθήσει συντηρητική πολιτική λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της ευρύτερης οικονομίας καθώς και τις ειλημμένες αποφάσεις για επενδύσεις στους τομείς της ναυτιλίας και ακινήτων (SFS Ledra Properties).

Κατά τη χθεσινή του συνεδρία, το ΔΣ ενέκρινε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση που περιλαμβάνει τις τελικές ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας καθώς και τις τελικές, ενοποιημένες και ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου SFS για το οικονομικό έτος 2009. Τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν διαφοροποιηθεί από την Ένδειξη Αποτελέσματος που ανακοινώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2010.
Η εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη €1,4 εκ. το 2009 έναντι κερδών €19,5 εκ. το 2008.

Επίσης, το ΔΣ ενέκρινε την έγκριση της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου περί Εταιρικής Διακυβέρνησης για το έτος 2009 και την έγκριση της δήλωσης Εταιρικής Διακυβέρνησης η οποία αποτελεί τμήμα της Έκθεσης Συμβούλων.

Γ.Χ.