You are here

SFS: Πώληση IMCL προς €18 εκ.

13/11/2009 10:16
Σε πώληση της IMCL Holdings Ltd και όλων των θυγατρικών της εταιρειών προχώρησε η θυγατρική της SFS, Lemissoler Shipping Group. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, αγοραστής ήταν η Unifeeder A/S και το συνολικό τίμημα ανήλθε στα €18 εκ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κέρδος που θα προκύψει από την πώληση ανέρχεται στα €0,2 εκ. όμως η πώληση του IMCL Group αναμένεται να μειώσει τα ετήσια κέρδη του Ομίλου SFS κατά €2,8 εκ. επί τη βάση των αποτελεσμάτων του 2008.

Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

Η πληρωμή της αντιπαροχής σε μετρητά θα γίνει ως ακολούθως:

€9 εκ. με την ολοκλήρωση (closing) της συναλλαγής

€4,5 εκ. μείον οποιαδήποτε προσαρμοσμένα ποσά που θα βρεθούν και συμφωνηθούν μεταξύ των μερών, έξι (6) μήνες μετά την ολοκλήρωση (closing), και νοουμένου ότι η επιχείρηση θα παραδοθεί επιτυχώς (successful handover of the business) και

€4,5 εκ. μείον οποιαδήποτε προσαρμοσμένα ποσά που θα βρεθούν και συμφωνηθούν μεταξύ των μερών, δεκαπέντε (15) μήνες μετά την ολοκλήρωση (closing).

H IMCL, η οποία ιδρύθηκε το 1996, είναι επικεφαλής στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων τρίτων (third party container feeder) με πλοία στην Πολωνία από διάφορα λιμάνια στη Βόρεια Ευρώπη και Βαλτική θάλασσα. Το 2008, ο συνολικός όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που μετέφερε πλησίασε τα 260.000 TEUs.

Η Unifeeder, εταιρεία που επιδίδεται σε μεταφορές περιορισμένου βάρους, αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Βόρεια Ευρώπη, μεταφέροντας εμπορευματοκιβώτια από μεγάλους Ευρωπαϊκούς εμπορικούς κόμβους εμπορευματοκιβωτίων στο Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία και Ολλανδία σε πέραν των 30 λιμανιών στην Σκανδιναβία, τις Βαλτικές Δημοκρατίες και τη Ρωσία.

Οι υπηρεσίες μεταφοράς της Unifeeder συμπληρώνονται από την ταχεία αναπτυσσόμενη, υπηρεσία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων απευθείας από τον παραγωγό ή βιομήχανο στον τελικό αποδέκτη χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, χρησιμοποιώντας, για αυτό το σκοπό ένα φάσμα μεταφορικών μέσων (door-to-door multimodal container transport business). Η Unifeeder είναι 100% θυγατρική της Montagu Private Equity Fund, που αποτελεί σημαίνων επενδυτή ιδιωτικών συμφερόντων στην Ευρωπαϊκή μεσαία αγορά.

Το καθαρό αποτέλεσμα που αναμένεται να προκύψει στους μετόχους της SFS από την ανωτέρω πώληση, θα είναι κέρδος της τάξης των €0,2 εκ. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να διαμορφωθεί περαιτέρω, από οποιαδήποτε ποσά προσαρμοσθούν (adjustment amounts) τα οποία η Unifeeder επισημάνει μέσα στους πρώτους 15 μήνες από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η πώληση του IMCL Group αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των ετήσιων κερδών του Ομίλου SFS κατά €2,8 εκ. επί τη βάση των αποτελεσμάτων του 2008 ή €2,0 εκ. επί τη βάση των αναμενομένων αποτελεσμάτων του 2009.

Η πιο πάνω συναλλαγή συνάδει με τις ανακοινωθείσες στρατηγικές προτεραιότητες της SFS, που αποσκοπούν στην απελευθέρωση μετοχικής αξίας (unlocking shareholder value) από τις άμεσες της επενδύσεις και τη συμμετοχή της μαζί με τους πελάτες της σε νέα επενδυτικά σχήματα (funds) που είναι υπό σύσταση.

Τέλος, δηλώνεται ότι η συναλλαγή έγινε σε καθαρά εμπορική βάση (at arm’s length).

Γ.Χ.