You are here

Σημαντικά κέρδη για BOCY

15/12/2006 13:56

• Καταγράφει σημαντική άνοδο

• Προσδοκίες από τις εξελίξεις


Με μεγάλα κέρδη διαπραγματεύεται από το πρωί τόσο στο ΧΑΚ όσο και στο ΧΑ η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου ξεπερνώντας κατά πολύ το φράγμα των €10. Αναλυτές αποδίδουν τη σημερινή άνοδο στην προσδοκία των ξένων θεσμικών ότι θα υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα συνεργασίας της BOCY με την Τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Διαχείρισης Κεφαλαίων της Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεις, Χρίστος Καλογέρης, σημείωσε ότι η σημερινή άνοδος της μετοχής δείχνει το πόσο θέλουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές να υπάρξει γάμος μεταξύ Κύπρου και Πειραιώς. «Οι ξένοι οίκοι ανεβάζουν την τιμή της BOCY κοντά στα €14 το 2007. Έχουν προσδοκίες για κέρδη το 2007 £230 εκ., πράγμα το οποίο θεωρώ αρκετά δύσκολο αν συνεχίσει η Τράπεζα Κύπρου την οργανική της ανάπτυξη. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από ξένα θεσμικά κεφάλαια γι’ αυτό το deal, γι’ αυτό και αγοράζουν συνεχώς μετοχές στην Ελλάδα. Από την άλλη οι Κύπριοι θεσμικοί πωλούν την μετοχή της τράπεζας στην Σοφοκλέους και την αγοράζουν στην Κάμπου», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο αναλυτής της CLR, Χρίστος Χατζηχριστοδούλου, τόνισε ότι η άνοδος στην τιμή της μετοχής οφείλεται στο ότι οι επενδυτές αποφάσισαν να τοποθετηθούν στις προοπτικές μιας μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Πειραιώς, θεωρώντας ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα. «Όταν ακούγονται σενάρια για εξαγορές και συγχωνεύσεις, η αγορά είναι πάντα θετική», σημείωσε.

Χθεσινές δηλώσεις Ανδρέα Ηλιάδη

Χθες, να θυμίσουμε, με δηλώσεις του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Ηλιάδης, κάλεσε την Τράπεζα Πειραιώς να διασαφηνίσει τις προθέσεις της όσον αφορά το τι εννοεί φιλική συνεργασία. Ο κ. Ηλιάδης πρόσθεσε, ότι αν η TPEIR σκοπεύει να εξαγοράσει την τράπεζα θα πρέπει η πρόταση που θα υποβάλει να έχει καλύτερη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη απόδοση από ότι η οργανική ανάπτυξη του Συγκροτήματος.

Τι δηλώνουν κύκλοι από την Πειραιώς

Όπως ανέφεραν στη StockWatch, κύκλοι που πρόσκεινται στην Τράπεζα Πειραιώς, η συνεργασία που θα προταθεί στην κυπριακή τράπεζα θα αφορά τις εργασίες τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και όχι στην κυπριακή αγορά, χωρίς ωστόσο ακόμη να ξεκαθαρίσει ο τρόπος που θα γίνει αυτή η συνεργασία.

Αυτή τη στιγμή η μετοχή της BOCY στο ΧΑΚ βρίσκεται στα €10,32 ή £5,97 με άνοδο 4% απορροφώντας το 45,2% του ημερήσιου τζίρου, ενώ στη Σοφοκλέους βρίσκεται στα €10,40.

Σημαντική άνοδο 1,6% σημειώνει αυτή τη στιγμή και η Τρ. Πειραιώς, διαπραγματευόμενη στα €23,68 με τζίρο 22,2% επί του συνολικού.

Του Σωκράτη Ιωακείμ