You are here

Στη βουλή ο διορισμός νέου ΔΣ στις ΚΑ

20/08/2012 08:22
Συνέρχεται εκτάκτως σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για συνέχιση της συζήτησης που άρχισε στις 10 Αυγούστου, σχετικά με την εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή για διορισμό οκτώ νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η Επιτροπή Οικονομικών είχε προγραμματισμένη τη συνέχιση της συζήτησης του θέματος αυτού για τις 14 Αυγούστου αρχικώς, όμως η συνεδρία εκείνη αναβλήθηκε για την περασμένη Παρασκευή, 17 Αυγούστου, για να αναβληθεί για δεύτερη φορά και να ορισθεί συνεδρία για σήμερα.

Από τα ένδεκα μέλη του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, τα οκτώ διορίζονται από την Κυβέρνηση, ενώ τα υπόλοιπα τρία είναι ιδιώτες μέτοχοι, μιας και η Κυβέρνηση κατέχει το 69,62% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ιδιώτες επενδυτές το 30,38%.

Τα οκτώ μέλη του ΔΣ, που διορίστηκαν από την κυβέρνηση, έθεσαν με επιστολή τους, ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2012, την παραίτησή τους στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών, ενόψει πρόσφατου νομοθετήματος της Βουλής που συνδέει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ΚΑ, την οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση προς την εταιρεία με την παύση των συγκεκριμένων μελών.

Οι ΚΑ είχαν ανακοινώσει στις 16 Ιουλίου ότι τα οκτώ μέλη του ΔΣ που διορίσθηκαν από την κυβέρνηση δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους αλλά συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντα τους σύμφωνα με το Καταστατικό της εταιρείας.

Εκτελεστικός Πρόεδρος των ΚΑ είναι ο Γιώργος Μαυρόκωστας και μέλη οι Ανδρέας Χρυσάφης, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, Μιχάλης Αντωνίου, Γιώργος Γεωργίου, Κύπρος Ελληνας, Μάριος Χατζηγαβριήλ, Αντρέας Φιλίππου, Γιώργος Καλλής, Κωνσταντίνος (Ακης) Λευκαρίτης και Παύλος Φωτιάδης.