You are here

Συνάντηση ΧΑΚ - Π. Θεοδώρου για τέλη αποϋλοποίησης

20/07/2001 11:08
Τις απόψεις τους για το ύψος των νέων τελών τα οποία θα κληθούν να καταβάλλουν οι Δημόσιες Εταιρείες στο ΧΑΚ, με την έναρξη της αποϋλοποίησης την ερχόμενη Δευτέρα, αντάλλαξαν χθες, το Συμβούλιο του χρηματιστηρίου και ο Πρόεδρος Δημοσίων Εταιρειών Πιερρής Θεοδώρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου του ΧΑΚ, κ. Ρένου Χριστοδουλίδη στη Stockwatch, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε όπως αφεθεί χρόνος από τις Δημόσιες Εταρείες στο Συμβούλιο να κοστολογήσει στην πράξη τα τέλη και «αν προκύψει διαφορά ανάμεσα στο κόστος που έχει ήδη εκτιμηθεί από το ΧΑΚ και στο πραγματικό κόστος, τότε να συζητηθεί εκπτωτική αναπροσαρμογή των τελών προς τις Δημόσιες Εταιρείες».

Κατά τη χθεσινή του συνεδρία του Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, συμφώνησε ανάμεσα σε άλλα, όπως πραγματοποιήσει την ερχόμεη εβδομάδα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση αμοιβαίας συμφωνίας αναφορικά με 2 κριτήρια για τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να κλείσει το κεφάλαιο «ναυτιλιακές εταιρείες», εφόσον σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου και Αρχών του ΧΑΚ στα 2 αυτά κριτήρια, το Συμβούλιο θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των συνολικά 31 κριτηρίων και θα καλέσει όσες ναυτιλιακές τα πληρούν, να καταθέσουν αιτήσεις για διαπραγμάτευση των τίτλων τους στο χρηματιστήριο.