You are here

«Τέλος εποχής» για τα BOCw

26/09/2003 10:00
Τιτάνια προσπάθεια για συλλογή £44 εκατομμυρίων ξεκινά την ερχόμενη βδομάδα η Τράπεζα Κύπρου καθώς αρχίζει η περίοδος άσκησης των 33,7 εκ. Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (ΔΑΜ) της. Στις 13:00 τα ΔΑΜ αποχαιρετούν για πάντα το χρηματιστηριακό πάτωμα προς απογοήτευση των σπεκουλαδόρων... που από την αρχή του έτους «επένδυσαν» £27 εκ. στα ΔΑΜ, δηλαδή το 22% του συνόλου των £124 εκ. που επενδύθηκαν στην Κάμπου.

Στο χρηματιστηριακό πάτωμα αναμένεται σήμερα να παιχθεί η τελευταία παρτίδα ενός παιχνιδιού μεγάλου ρίσκου: κάποιοι θα επιχειρήσουν να ξεφορτωθούν τα ΔΑΜ ρευστοποιώντας πιθανά κέρδη ή ζημιές ενώ άλλοι θα προτιμήσουν να τα κρατήσουν προσδοκώντας σε μελλοντικό όφελος από πιθανή άνοδο της μετοχής. Καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες της Τράπεζας Κύπρου να αντλήσει κεφάλαια από τα ΔΑΜ θα παίξει η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής τον Οκτώβριο αλλά και η ρευστότητα που υπάρχει στην κεφαλαιαγορά, τόσο από πλευράς ιδιωτών όσο και από πλευράς θεσμικών επενδυτών.

Από πλευράς της Τράπεζας Κύπρου, πάντως, αρμόδιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι «υπολογίζουν τα £44 εκ. στα αναπτυξιακά τους σχέδια» επιμένοντας όμως ότι το «μόνο που μπορεί να κάνει η Τράπεζα για να αντλήσει τα χρήματα αυτά είναι να βάζει υπενθυμίσεις στις εφημερίδες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου», που είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των τίτλων.