You are here

Τι λεει ο Χρ. Έλληνας για την απόφαση για SFS – WKH

21/11/2002 15:14
Συμβούλιο ΧΑΚ: Αδιαπραγμάτευτοι οι όροι μας

«Θα αναμένουμε να μας κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου και στη συνέχεια, εντός 7 ημερών σύμφωνα με την προθεσμία που έχει τεθεί, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και θα αποφασίσει σχετικά». Αυτό δήλωσε στη Stockwatch ο Πρόεδρος του Ομίλου Sharelink Χριστόδουλος Έλληνας, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου του ΧΑΚ για την είσοδο της White Knight Holdings Ltd στο ΧΑΚ μετά την εξαγορά της από την Sharelink.

Ωστόσο, το μέλος του Συμβουλίου Άκης Κλεάνθους μιλώντας στη«SW» χαρακτηρίζει ως «αδιαπραγμάτευτους» τους όρους που έθεσε το Συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο που κατέθεσε η Sharelink ζητώντας έγκριση για την έκδοση νέων μετοχών της SFS για την εξαγορά της WKH.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που το ΔΣ της SFS αποδεχθεί τους όρους του Συμβουλίου του ΧΑΚ τότε - ως είθισται από το Νόμο - η αίτηση θα παραπεμφθεί για έγκριση και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία έχει την ευχέρεια είτε να αφαιρέσει, είτε να βάλει επιπρόσθετους όρους από αυτούς του Συμβουλίου και στη συνέχεια, θα επανέλθει στο Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει τελεσίδικα αν θα «ανάψει το πράσινο φως» ή όχι. Χαρακτηριστική είναι πάντως, η θέση του Άκη Κλεάνθους ότι σε περίπτωση που η Κεφαλαιαγορά αφαιρέσει οποιοδήποτε από τους 9 όρους που έθεσε το Συμβούλιο, τότε η αίτηση της SFS «θα απορριφθεί οριστικά από το Συμβούλιο».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες της «SW», η Κεφαλαιαγορά θα θελήσει να εξαντλήσει τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες ελέγχου που έχει – και που το Συμβούλιο δεν έχει – «δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά μια μεγάλη, σε οικονομικό ύψος, εξαγορά». Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η Κεφαλαιαγορά έχει την εξουσία να προχωρήσει σε επαλήθευση των στοιχείων και διευκρινήσεων που κατέθεσε η Sharelink, με την παραλαβή από τους λειτουργούς της ΕΚ διαφόρων στοιχείων και εγγράφων, ακόμη και μέσα από την ίδια την εταιρεία, ενώ παράλληλα, έχει εξουσία να «σπάζει» και το επαγγελματικό απόρρητο.

Του Κυριάκου Κυριακίδη