You are here

Βελτιωμένα τα αποτελέσματα της Cosmos

04/05/2011 11:18
Βελτιωμένα παρουσιάζονται το πρώτο τρίμηνο τα αποτελέσματα της ασφαλιστικής εταιρείας Κόσμος. Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, το κέρδος που αναλογεί στους μετόχους ανήλθε στις €127 χιλ. σε σύγκριση με ζημιά €151 χιλ. την αντίστοιχη τριμηνία του 2010.

Το κέρδος οφείλεται κυρίως στη μείωση των απαιτήσεων στον κλάδο οχημάτων, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και των εξόδων πωλήσεων και την αύξηση των εισοδημάτων από δικαιώματα συμβολαίων και προμήθειες από αντασφαλιστές.

Τα συνολικά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2011 παρουσίασαν μείωση 0,64% και ανήλθαν στα €6,01 εκ. σε σύγκριση με €6,05 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο 2010.

Τα συνολικά έξοδα από ασφαλιστικές εργασίες παρουσίασαν μείωση 5,21% και περιορίστηκαν στα €5,84 εκ. σε σύγκριση με €6,16 εκ. της αντίστοιχης τριμηνίας του 2010.

Όσον αφορά τις προοπτικές, το Συγκρότημα αναμένει ότι θα συνεχίσει την κερδοφόρα πορεία του το 2011.

Σκοπός του Συγκροτήματος παραμένει η αύξηση του πελατολογίου με ποιοτική αξιολόγηση στην αποδοχή των κινδύνων, η συγκράτηση των εξόδων καθώς επίσης η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών της.

Επίσης εντός των προσεχών μηνών αναμένονται περαιτέρω τεχνολογικές αναβαθμίσεις των ασφαλιστικών προγραμμάτων με σκοπό την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών, όπως επίσης και εισαγωγή νέων ασφαλιστικών προϊόντων.

Γ.Χ.