You are here

Ζημιές €3,2 εκ. για Ermes

28/08/2013 10:03
Αύξηση των ζημιών της για το εξάμηνο του 2013 ανακοίνωσε η εταιρεία Ermes του ομίλου Σιακόλα με το Συγκρότημα να δέχεται βαρύ τίμημα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup.

Οι ζημιές του Συγκροτήματος ανήλθαν στα €3,2 εκ. σε σχέση με ζημιές €2,8 εκ. το εξάμηνο του 2012.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος έχουν επηρεαστεί από τις συνέπειες των γεγονότων που διαδραματίζονται από το φετινό Μάρτιο.

Επίσης, σημειώνεται, τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί από τις αποφάσεις του Συγκροτήματος για αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που προσφέρει και τον τερματισμό των ζημιογόνων εργασιών του καταστήματος Debenhams Avenue στη Λευκωσία, ενός εκ των τριών καταστημάτων της Scandia στη Λευκωσία και της θυγατρικής εταιρείας Domex Trading.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 12,7% στα €95,4 εκ. από €109,4 εκ.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα παρουσίασαν μείωση 14,7% στα €33,4 εκ. από €39,2 εκ.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ και η διεύθυνση του συγκροτήματος διαχειρίζονται τη σημερινή δύσκολη και αβέβαιη κατάσταση με πολλή προσοχή για να ελαχιστοποιήσουν τις οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για μείωση των δαπανών έχουν επιφέρει σημαντικές
εξοικονομήσεις με αποτέλεσμα το Συγκρότημα να διατηρεί τη δυνατότητα του να ανταποκρίνεται σε όλες του τις υποχρεώσεις προς το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές του», προστίθεται.

Βάσει των μέχρι σήμερα προβλέψεων, τα αποτελέσματα του έτους αναμένεται να παρουσιάσουν λογιστική ζημιά η οποία θα οφείλεται κυρίως σε απομείωση της αξίας των πάγιων στοιχείων και αποθεμάτων των υπό τερματισμό δραστηριοτήτων και στην ενδεχόμενη απομείωση εμπορικής εύνοιας που πιθανό να προκύψει από τον ενοποιημένο ισολογισμό του συγκροτήματος.

Το ΔΣ και η διεύθυνση εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας και κυρίως των μέτρων που έχει λάβει το υπουργείο Εργασίας για μείωση της ανεργίας αλλά στη δυνατότητα που έχει δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις να εργάζονται και να προσφέρουν τα προϊόντα τους και τις επτά μέρες της εβδομάδας.

«Τέτοια μέτρα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν για το σύνολο της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών, θα βοηθήσουν στη μείωση της ανεργίας και παράλληλα θα τονώσουν την αγορά σε όλους τους τομείς και θα συμβάλουν στην ποιοτική εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Γ.Χ.