You are here

Ζημιές €3,9 εκ. για την SFS

11/08/2011 17:12
Στα €3,9 εκ. αυξήθηκαν οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους της SFS το εξάμηνο του 2011 έναντι ζημιών €2,6 εκ. πέρσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η επιδείνωση των αποτελεσμάτων ήταν αναμενόμενη κυρίως λόγω των δυσμενών και αρνητικών οικονομικών δεδομένων που επικρατούν τόσο στην κυπριακή αγορά όσο και στις διεθνείς αγορές.

Τα ολικά εισοδήματα του ομίλου παρουσιάζουν μείωση 39% στα €13,6 εκ. από €22,3 εκ. Ο κύριος λόγος της μείωσης είναι η μείωση των εισοδημάτων από πωλήσεις γης και ακινήτων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Η ολική συνεισφορά δραστηριοτήτων παρουσιάζει μείωση από €8,4 εκ. το 2010 σε €4,8 εκ. το 2011.

Σε ότι αφορά στη μείωσης της συνεισφοράς αυτό οφείλεται στα μειωμένα καθαρά εισοδήματα από πωλήσεις γης και ακινήτων κατά 87,6% καθώς επίσης και των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων όπου η μείωση φθάνει το 43,3%.

Τα έξοδα πωλήσεων και διανομής μειώθηκαν κατά 43,1% στις €967,9 χιλ. από €1,7 εκ. ενώ τα έξοδα διαχείρισης παρουσιάζουν μικρή μείωση της τάξης του 3,3%.

Σε σχέση με τις προοπτικές, η εταιρεία αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο θα είναι εξίσου δύσκολο σε όλους τους κύριους τομείς δραστηριοποίησης του ομίλου. Στόχος του έτους, σημειώνεται, είναι ο Όμιλος να προστατεύσει τα κεφάλια των μετόχων από τις σημαντικές διακυμάνσεις που παρατηρούνται στις αξίες των επενδύσεων (κεφαλαίων) σε όλους τους τομείς της κυπριακής οικονομίας. Ο Όμιλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άντληση ναυτιλιακών επενδυτικών ταμείων (funds) στα οποία θα έχει και σημαντική μειοψηφική συμμετοχή.

Οι προοπτικές του ομίλου για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, αναμένεται να επηρεαστούν μεταξύ άλλων και από τις εξελίξεις της οικονομικής κρίσης που επηρεάζουν κράτη και κυβερνήσεις της ΕΕ, την πορεία του κυπριακού και ελληνικού χρηματιστηρίου καθώς επίσης και από την πορεία των ευρωπαϊκών και διεθνών χρηματιστηρίων σε μικρότερο βαθμό. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επιδράσουν στις προοπτικές του ομίλου είναι τυχόν εξελίξεις στον πολιτικό τομέα, οι συνθήκες ανταγωνισμού στο χρηματοοικονομικό τομέα, η ζήτηση τουριστικών κατοικιών και ακινήτων από ξένους και οι εξελίξεις στον τομέα της ναυτιλίας.

Γ.Χ.