You are here

Ζημιές €4,5 εκ. για την Ermes

30/05/2012 09:32
Αύξηση των ζημιών της ανακοίνωσε για το τρίμηνο του έτους η εταιρεία Ermes Department Stores λόγω της κρίσης που μαστίζει το λιανικό εμπόριο.

Οι ζημιές της αυξήθηκαν στα €4,5 εκ. έναντι ζημιών €3,7 εκ. πέρσι.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας που χαρακτηρίζεται από εποχικότητα το πρώτο τρίμηνο, μειώθηκε κατά 4,5% στα €46,5 εκ. από €48,7 εκ. Η μείωση, αναφέρει η εταιρεία, οφείλεται στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που επηρέασε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 8,4% στα €15,1 εκ. από €16,5 εκ.

Τα έξοδα πωλήσεων και διανομής μειώθηκαν στα €14 εκ. από €14,8 εκ. ενώ τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Τα καθαρά χρηματοδοτικά έξοδα αυξήθηκαν στις €776 χιλ. από €410 χιλ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το ΔΣ και η διεύθυνση του Συγκροτήματος συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην οικονομία και τις αποφάσεις των Αρχών και έχουν λάβει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα για μείωση των λειτουργικών εξόδων με τα αποτέλεσμα τους ήδη να διαφαίνονται.

Σημειώνεται ότι λόγω της εποχικότητας πάντοτε το πρώτο τρίμηνο έχει ζημιές και τονίζεται ότι παρά τις διαφαινόμενες δυσκολίες, τα τελικά αποτελέσματα για το 2012 θα καλύψουν τις ζημιές και θα παρουσιάσουν κέρδος και εκτός απρόοπτου, η κερδοφορία θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με το 2011.

Γ.Χ.