You are here

Ζημιές €8 εκ. για Tsokkos

30/11/2010 09:31
Μεγάλες ζημιές €7,9 εκ. κατέγραψε το εννιάμηνο του 2010 η ξενοδοχειακή εταιρεία Tsokkos έναντι κερδών €3,9 εκ. πέρσι που οφείλονται κυρίως σε μη πραγματοποιηθείσες συναλλαγματικές ζημιές.

Ο τζίρος της εταιρείας μειώθηκε κατά 3% στα €31,1 εκ. από €32,1 εκ. πέρσι. Ο κυριότερος λόγος της μείωσης είναι τα χαμηλότερα εισοδήματα από τις ξενοδοχειακές μονάδες σαν αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που επηρέασε τον τουριστικό τομέα.

Τα αυξημένα έσοδα από τον τομέα ανάπτυξης γης που ανήλθαν σε €1,6 εκ. αντιστάθμισαν σε κάποιο βαθμό τη μείωση από τις τουριστικές μονάδες.

Η συναλλαγματική ζημιά, που δεν πραγματοποιήθηκε, ανήλθε στα €9,6 εκ. σε σχέση με συναλλαγματικό κέρδος €1,2 εκ. πέρσι. Η ζημιά οφείλεται στην ενδυνάμωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με το ευρώ νόμισμα στο οποίο έχει σημαντικό δανεισμό το Συγκρότημα.

Η ζημιά από εμπορικές επενδύσεις ανήλθε στις €69,5 χιλ. σε σχέση με κέρδος €439,3 χιλ. πέρσι.

Τα έξοδα διοίκησης διαμορφώθηκαν στα €1,5 εκ. από €1,6 εκ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή οικονομική κατάσταση, τα αναμενόμενα κατά το τρέχον έτος αποτελέσματα δυνατό να παρουσιάσουν διακυμάνσεις οι οποίες λόγω των αβεβαιοτήτων που επικρατούν στις αγορές είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Γ.Χ.


• Μπες στη StockWatch από το κινητό σου με Vodafone live!


• Γραφτείτε στο νέο Νewsletter της StockWatch καταχωρώντας το email σας στη «λίστα email» στα αριστερά αυτής της σελίδας.