You are here

Ζημιές για Cosmos λόγω απαιτήσεων

09/11/2010 10:02
Ζημιές ανακοίνωσε για το εννιάμηνο του 2010 η ασφαλιστική Cosmos έναντι των περσινών κερδών.

Η ζημιά που αναλογεί στους μετόχους για την περίοδο ανήλθε στις €932 χιλ. σε σύγκριση με κέρδος €692 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ζημιά οφείλεται κυρίως στην εισαγωγή νέων ή επιπρόσθετων τεχνικών αποθεματικών, στην αύξηση των απαιτήσεων στον κλάδο οχημάτων, στην οικονομική ύφεση η οποία έχει επηρεάσει την παραγωγή σε συγκεκριμένους κλάδους ασφαλειών και στην αρνητική απόδοση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου λόγο της οικονομικής ύφεσης.

Τα συνολικά κερδηθέντα ασφάλιστρα παρουσίασαν μείωση κατά 5% στα €16 εκ. σε σύγκριση με €16,9 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Ο κλάδος οχημάτων έχει μείωση 9%, ενώ οι υπόλοιποι κλάδοι είχαν συνολικά αύξηση 18%. Η μείωση της παραγωγής στο κλάδο μηχανοκινήτων οχημάτων οφείλεται στο τερματισμό ορισμένων ζημιογόνων συνεργατών.

Οι καθαρές αποζημιώσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 7% και ανήλθαν στα €12,6 εκ. σε σύγκριση με €11,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Οι προμήθειες τα λειτουργικά και διοικητικά έξοδα παρουσίασαν μείωση 5% στα €6,5 εκ. σε σύγκριση με €6,8 εκ. πέρσι.

Όσον αφορά τις προοπτικές, το Συγκρότημα αναμένει ότι το 2010 θα κλείσει με ζημιά. Σκοπός του Συγκροτήματος παραμένει η αύξηση του πελατολογίου, η συγκράτηση των εξόδων καθώς επίσης η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών της. Το Συγκρότημα έχει συνάψει πρόσφατα συμφωνίες με νέους συνεργάτες οι οποίοι θα αντικαταστήσουν την παραγωγή των συνεργατών που έχουν τερματιστεί.

Βασικός στόχος του Συγκροτήματος παραμένει η αύξηση της παραγωγής όλων των κλάδων (εκτός των μηχανοκινήτων οχημάτων) και η εισαγωγή νέων και πρωτοποριακών ασφαλιστικών προϊόντων.

Επίσης εντός των προσεχών μηνών αναμένονται περαιτέρω τεχνολογικές αναβαθμίσεις των ασφαλιστικών προγραμμάτων με σκοπό την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η θυγατρική εταιρεία ζωής έχει αρχίσει δραστηριότητες εντός του 2010 με αρκετά καλές προοπτικές που θα διαφανούν εντονότερα εντός των επόμενων μηνών.

Γ.Χ.


• Μπες στη StockWatch από το κινητό σου με Vodafone live!


• Γραφτείτε στο νέο Νewsletter της StockWatch καταχωρώντας το email σας στη «λίστα email» στα αριστερά αυτής της σελίδας.