You are here

Ζημιές για Phil. Andreou

17/03/2014 12:03
Ζημιές ανακοίνωσε για το 2013 η εταιρεία Phil. Andreou έναντι κερδών το 2012.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στα €1,9 εκ. έναντι κερδών €2,2 εκ. το 2012.

Ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε κατά 18% στα €36,4 εκ. από €44,7 εκ.

Η μείωση των πωλήσεων αποδίδεται στον τζίρο των καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης της εξαρτημένης εταιρείας So Easy Stores λόγω της οικονομικής κρίσης μετά τα γεγονότα του Μαρτίου του 2013, τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν με τα κεφάλαια κίνησης και τους προμηθευτές με ελλείψεις προϊόντων και διαφοροποίηση των όρων πληρωμής των τελευταίων, το κλείσιμο η εκποίηση καταστημάτων με αρνητική συνεισφορά και την απελευθέρωση των ωραρίων των υπεραγορών.

Στα αποτελέσματα του 2012 περιλαμβάνονταν έσοδα €5,3 εκ. από αναπροσαρμογή στην εύλογη αξία των κτιρίων.

Όσον αφορά τις προοπτικές για το 2014, αναφέρεται ότι η εντεινόμενη οικονομική κρίση με επακόλουθα τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας στην αγορά, την κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τη διολίσθηση των τιμών των ακινήτων, τη μείωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων δυσκολεύουν οποιεσδήποτε προβλέψεις.

Το ΔΣ σημειώνεται, θα προβεί σε περαιτέρω μέτρα εξοικονομήσεων πέραν αυτών που υλοποιήθηκαν το 2012, βελτίωσης των πωλήσεων και αύξησης των περιθωρίων κέρδους αλλά και με θέματα στρατηγικής εκποιήσεων και συνεργασιών στην Κύπρο και το εξωτερικό ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα του συγκροτήματος, η δομή κόστους όπως επίσης και η μείωση του δανεισμού.

Γ.Χ.