You are here

Ζημιές και μέρισμα από Ermes

27/11/2013 10:14
Αύξηση των ζημιών της για το εννιάμηνο του 2013 ανακοίνωσε η εταιρεία Ermes του ομίλου Σιακόλα, που αποφάσισε να παραχωρήσει μέρισμα.

Οι ζημιές του συγκροτήματος που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στις €569 χιλ. σε σχέση με ζημιές €505 χιλ. το εννιάμηνο του 2012.

Παρά την αύξηση των ζημιών, το ΔΣ ενέκρινε την πληρωμή ενδιάμεσου μερίσματος 2 σεντ του ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα του συγκροτήματος έχουν επηρεαστεί από τις συνέπειες των γεγονότων που διαδραματίζονται από το φετινό Μάρτιο.

Επίσης, σημειώνεται, τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί από τις αποφάσεις του συγκροτήματος για αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που προσφέρει και τον τερματισμό των ζημιογόνων εργασιών του καταστήματος Debenhams Avenue στη Λευκωσία, ενός εκ των τριών καταστημάτων της Scandia στη Λευκωσία και της θυγατρικής εταιρείας Domex Trading.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 10,1% στα €160,6 εκ. από €178,8 εκ.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα παρουσίασαν μείωση 12,3% στα €56 εκ. από €63,7 εκ.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ και η διεύθυνση του συγκροτήματος διαχειρίζονται τη σημερινή δύσκολη και αβέβαιη κατάσταση με πολλή προσοχή.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για μείωση των δαπανών έχουν επιφέρει σημαντικές εξοικονομήσεις με αποτέλεσμα το συγκρότημα να διατηρεί τη δυνατότητά του να ανταποκρίνεται σε όλες του τις υποχρεώσεις», προστίθεται. Τα λειτουργικά αποτελέσματα του συγκροτήματος πριν τα επαναλαμβανόμενα έξοδα για το εννιάμηνο του 2013 ήταν καλύτερα από τα αντίστοιχα περσινά και το ίδιο αναμένεται για ολόκληρο το έτος.

Το ΔΣ και η διεύθυνση εκφράζουν την ικανοποίηση για την απόφαση της κυβέρνησης για φιλελευθεροποίηση του ωραρίου αλλά και τη συμφωνία για τους ανοικτούς αιθέρες.

Όπως σημειώνεται, με την εφαρμογή της πολιτικής των ανοιχτών αιθέρων που θα φέρει στον τόπο χιλιάδες επιπρόσθετους τουρίστες και τους χειμερινούς μήνες, είναι επιβεβλημένο να ισχύσει το νέο ωράριο καταστημάτων για ολόκληρη τη νέα χρονιά 2014 γιατί έχει αποδειχθεί ότι το λιανικό εμπόριο και κατά συνέπεια ολόκληρη η οικονομία επωφελούνται από τους νέους επισκέπτες.

Γ.Χ.