You are here

Ζημιές στα malls Σιακόλα

27/11/2013 10:30
Ζημιές ανακοίνωσε για το εννιάμηνο του έτους η εταιρεία Woolworth έναντι κερδών πέρσι λόγω μείωσης των δικαιωμάτων χρήσης χώρων.

Οι ζημιές της εταιρείας, που διαχειρίζεται τo Mall of Cyprus και το Mall of Engomi, ανήλθαν στις €708 χιλ. έναντι κερδών €2,4 εκ. πέρσι.

Οι ζημιές προκύπτουν παρά την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από τη νέα κυβέρνηση και οφείλονται στη μείωση της κατανάλωσης.

Τα δικαιώματα χρήσης και άλλα εισοδήματα μειώθηκαν στα €12,7 εκ. από €15,3 εκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μείωση των δικαιωμάτων χρήσης χώρων οφείλεται στις προσωρινές παραχωρήσεις προς τους ενοικιαστές/χρήστες χώρων που έκανε το συγκρότημα λόγω των καταστροφικών συνεπειών από τις αποφάσεις του Eurogroup που ως αποτέλεσμα είχαν τη μείωση της δραστηριότητας του λιανικού εμπορίου που κατ’ επέκταση επηρέασε και τους ενοικιαστές/ χρήστες των διαφόρων ακινήτων του συγκροτήματος.

Τα λειτουργικά έξοδα και έξοδα διοικητικής λειτουργίας παρουσιάζουν αύξηση λόγω του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας που είναι αυξημένος κατά €500 χιλ. για το 2013.

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από μη επαναλαμβανόμενα έξοδα €265,5 χιλ. λόγω της απομείωσης πιστωτικών υπολοίπων στη Λαϊκή Τράπεζα.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα παρουσίασαν μείωση €600 χιλ. λόγω μείωσης των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι η διεύθυνση του συγκροτήματος θα προβεί σε αξιολόγηση των αξιών των επενδυτικών ακινήτων και επενδύσεων στο τέλος του έτους.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι λόγω των προσωρινών παραχωρήσεων στα δικαιώματα χρήσης χώρων/ ενοικίων τα αποτελέσματα για ολόκληρο το 2013 αναμένεται να είναι αρνητικά.

Γ.Χ.