You are here

Aqua Sol: Εμπόδιο ΕΚ στη ΔΠ Παναγή (1)

17/09/2009 10:30
Απαγόρευσε τη δημοσίευση του εγγράφου της δημόσιας πρότασης που υπέβαλε ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Aqua Sol Γιάννης Παναγή για εξαγορά του 100% της εταιρείας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η ΕΚ ανέστειλε το δικαίωμα άσκησης από μέρους του κ. Παναγή των δικαιωμάτων ψήφου σε σχέση με τις μετοχές η απόκτηση των οποίων δημιούργησε την υποχρέωση διενέργειας της ΔΠ όπως επίσης και άλλων μετοχών που απέκτησε σε μεταγενέστερο στάδιο μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή διευκρινίζει ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή καθώς ο κ. Παναγή δεν ενήργησε εντός των πλαισίων του άρθρου 13(2) του νόμου περί εξαγοράς, αφού προχώρησε στην απόκτηση ποσοστού η οποία ενεργοποίησε την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης κατά το άρθρο 13(1) του Νόμου, ενώ υφίστατο η πλήρωση αίρεσης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, ο κ. Παναγή, μέχρι να γνωστοποιηθεί η απόφαση της ΕΠΑ, θα προωθήσει αμέσως τη διαδικασία της ΔΠ με τους ίδιους όρους.

Ο κ. Παναγή στις 24 Αυγούστου, προέβη σε αγορά 51.574.000 μετοχών της Aqua Sol (19,99% του κεφαλαίου της ) από την Blue Sea Overseas Investment Ltd έναντι 0,11 σεντ ανά μετοχή. Το συνολικό τίμημα της πράξης ανήλθε στα €5,7 εκ.

Ο κ. Παναγή κατείχε ήδη άμεσα και έμμεσα το 45,22% του κεφαλαίου της εταιρείας και μετά την πράξη, ανέβασε το ποσοστό συμμετοχής του στο 65,21%. Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής και με βάση το νόμο, ο κ. Παναγή ανακοίνωσε και υποχρεωτική δημόσια πρόταση για απόκτηση του 100% της εταιρείας. Μετά την κοινοποίηση της ΔΠ, ο κ. Παναγή προχωρούσε σταδιακά σε αγορά μετοχών της εταιρείας.

Γ.Χ.