You are here

Δριμεία επίθεση MFS κατά Μάριου Κληρίδη

07/03/2003 08:41
Δριμεία επίθεση εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μάριου Κληρίδη εξαπέλυσε ο δικηγόρος της εταιρείας MarkeTrends Financial Services Ltd, Λουκής Παπαφιλίππου. Με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή του ΧΑΚ Νώντα Μεταξά σχολιάζει την προχθεσινή εισήγηση του επικεφαλής της Εποπτικής Αρχής για αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών MarkeTrends Financial Services Ltd και Liberty Life Insurance Ltd μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση με τη MarkeTrends Insurance (εάν έχει ή όχι άδεια διεξαγωγής ασφαλιστικών εργασιών).

Σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος και απευθυνόμενος προς τον ΓΔ του ΧΑΚ ο δικηγόρος της εταιρίας MFS κατηγορεί τον Μάριο Κληρίδη για τροφοδότηση της κοινής γνώμης με αναληθή στοιχεία: «Εφόσον ζείτε στην Κύπρο και παρακολουθείτε τις εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ», αναφέρεται στην επιστολή, «θα δείτε ότι ο Πρόεδρος της ΕΚΚ τροφοδοτεί την κοινή γνώμη με συνεχείς δηλώσεις και μη αληθείς πληροφορίες και ανύπαρκτα στοιχεία για να επικαλεσθεί ότι υπάρχει σύγχυση και δυνάμει αυτής της σύγχυσης, την οποία ο ίδιος και οι περί αυτόν δημιουργούν, αποφασίζει να ζητήσει αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της MarkeTrends Financial Services Ltd. Τέτοια διοίκηση είναι μη χρηστή», σημειώνει ο κ. Παπαφιλίππου.

Παράλληλα, καλεί το υπουργείο Οικονομικών να δημοσιοποιήσει αυτούσια την γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα και το σύνολο της απόφασης του απελθόντος υπουργού Οικονομικών για την έφεση της MarkeTrends Insurance κατά την απόφασης της Εφόρου Ασφαλίσεως. Εάν τα δύο αυτά έγγραφα αποκαλυφθούν, σημειώνει ο κ. Παπαφιλίππου, «τότε κανένας δεν θα μπορούσε να μιλά για σύγχυση», προσθέτοντας ότι τη δημοσιοποίηση των εγγράφων «απαιτεί το δημόσιο συμφέρον».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου της εταιρίας MarkeTrends Financial Services Ltd, Λουκή Παπαφιλίππου αναφέρει:

Αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών MarkeTrends Financial Services Ltd και Liberty Life Insurance Ltd

Περαιτέρω προς επιστολή μου ημερ. 5.3.2003 έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:

Ο κ. Κληρίδης στην επιστολή του προς εσάς ημερ. 5.3.2003 γράφει: «Επειδή η πληροφόρηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι συγκεχυμένη, δια της παρούσης εισηγούμαστε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών MarkeTrends Financial Services Ltd και Liberty Life Insurance Ltd μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση».

Εφόσον ζείτε στην Κύπρο και παρακολουθείτε τις εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ θα δείτε ότι ο Πρόεδρος της ΕΚΚ τροφοδοτεί την κοινή γνώμη με συνεχείς δηλώσεις και μη αληθείς πληροφορίες και ανύπαρκτα στοιχεία για να επικαλεσθεί ότι υπάρχει σύγχυση και δυνάμει αυτής της σύγχυσης, την οποία ο ίδιος και οι περί αυτόν δημιουργούν αποφασίζει να ζητήσει αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της MarkeTrends Financial Services Ltd. Τέτοια διοίκηση είναι μη χρηστή.

Σας παραπέμπω στην επιστολή του Υπουργείου που σας εκοινοποίησα χθες ότι η ιεραρχική προσφυγή έχει επιτύχει.

Αυτό είναι το πραγματικό γεγονός και αν αισθάνεστε την ανάγκη να πάρετε γνωμοδότηση και όχι να υποταχθείτε στην απαίτηση του τροφοδότη της σύγχυσης – αν υπάρχει σύγχυση – να ζητήσετε γνωμοδότηση των νομικών σας συμβούλων ή του Γενικού Εισαγγελέα.

Κανένας δεν δικαιούται να παίζει με τα δημόσια πράγματα σαν να είναι ο προσωπικός του κουμπαράς. Εάν ο Πρόεδρος της ΕΚΚ, η Έφορος Ασφαλίσεων ή το Υπουργείο Οικονομικών εδημοσίευαν αυτούσια την γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα και το σύνολο της απόφασης του απελθόντος Υπουργού Οικονομικών τότε κανένας δεν θα μπορούσε να μιλά για σύγχυση. Και επ’ αυτού είμαι απόλυτος. Και επαναλαμβάνω το αίτημα της αποκάλυψης των δύο εγγράφων. Το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον.

Η παρούσα θα δοθεί και στον Τύπο.

Λουκής Παπαφιλίππου