You are here

Πρωτοποριακή αλλαγή: Ευθυγράμμιση κριτηρίων εισαγωγής εταιρειών στο ΧΑΚ και ΧΑΑ

05/09/2001 10:21
Ευθυγράμμιση των κριτηρίων εισαγωγής εταιριών στα χρηματιστήρια Αθηνών και Λευκωσίας προωθούν οι Αρχές της Σοφοκλέους και της Κάμπου.

Έγκυρες πληροφορίες της STOCKWATCH, αναφέρουν ότι οι διοικήσεις των δύο χρηματιστηρίων θα υπογράψουν σύντομα σχετικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα καθορισθούν κοινά κριτήρια, για την εξέταση των ενημερωτικών δελτίων δημοσίων εταιριών που θέλουν να εισαχθούν είτε στο ένα είτε στο άλλο χρηματιστήριο. Η θεσμική αυτή διευθέτηση θα δίδει το δικαίωμα σε όλες τις δημόσιες εταιρίες των οποίων το ενημερωτικό δελτίο εγκρίνεται, να δύνανται να εισάξουν τη μετοχή τους όχι μόνο στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αλλά και στη Σοφοκλέους και αντίθετα, χωρίς επιπρόσθετο κόστος και χωρίς άλλη χρονοβόρο διαδικασία.

Η ευθυγράμμιση των κριτηρίων έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αποδεκτή καταρχήν από τα αρμόδια σώματα και των δύο χρηματιστηρίων. Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που θα γίνει στην ελληνική πρωτεύουσα μεταξύ των αρχών του ΧΑΚ και του διοικητικού συμβουλίου του χρηματιστηρίου Αθηνών. Στόχος της σύσκεψης είναι η προσπέλαση των κάποιων τεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν, ώστε η θεσμική αυτή αλλαγή να λειτουργήσει απρόσκοπτα και προς όφελος των δύο χρηματιστηρίων και
ειδικότερα των επενδυτών.

Αρμόδια πηγή του ΧΑΚ δήλωσε ότι η ευθυγράμμιση των κριτηρίων θα δώσει την ευκαιρία να εισαχθούν αρκετές αξιόλογες κυπριακές δημόσιες εταιρίες στη Σοφοκλέους χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος και χωρίς οποιαδήποτε άλλη διαδικασία.