You are here

Κ. Λοΐζου LCL: Τα κάναμε όλοι σαλάτα στο ΧΑΚ

06/06/2003 09:26
Σαλάτα τα κάναμε όλοι με το χρηματιστήριο, παραδέχθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας Louis Cruise Lines Κωστάκης Λοΐζου, ο οποίος μιλούσε χθες ενώπιον των μετόχων της εταιρείας κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση. Ο κ. Λοΐζου σημείωσε ότι «κατά την περίοδο της έξαρσης του ΧΑΚ 1999-2000 δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει στο ΧΑΚ. Κανείς από τους εταίρους του χρηματιστηρίου δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει. Ζούσαμε σε ένα όνειρο. Λάθη κάναμε όλοι».

Αναφερόμενος για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΧΑΚ ο κ. Λοΐζου σημείωσε ότι «ο θεσμός του χρηματιστηρίου στην Κύπρο εξευτελίζεται. Στην Κύπρο, πρόσθεσε, με τα μικρά μεγέθη και τις ανθρώπινες αδυναμίες δυστυχώς κυριάρχησε ο υπερενθουσιαμός και η υπεραισιοδοξία. Και τα δύο είναι κακοί σύμβουλοι. Είναι καιρός να σταματήσει η αμφισβήτηση του θεσμού και να βρεθεί η λογική και η συνετή αντιμετώπισή του ώστε να σταθεί το ΧΑΚ στα πόδια του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο κόσμος να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του και το ΧΑΚ την αξιοπιστία του. Χρειάζεται το ταχύτερο δυνατόν να ληφθούν τα αναγκαία νομικά μέτρα, να καθαρίσει το τοπίο και να κάνουμε μία καινούργια αρχή. Το οφείλουμε στον τόπο μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Λοΐζου είπε ότι το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε να υιοθετήσει σχέδιο παροχής ωφελημάτων προς τους μετόχους της το οποίο αφορά την παραχώρηση εκπτώσεων σε υπηρεσίες που προσφέρει το συγκρότημα. Όπως παρατήρησε, εντός των ημερών θα κοινοποιηθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες.